Friday , March 29 2024

Inspectoratul Şcolar Suceava plateste de trei ani in fiecare lună câte 11.000 de lei pentru paza unor ziduri ce se vor a fi viitoarea Casă a Corpului Didactic

Investiția, realizată în proporție de 38%, trebuia să fie finalizată în toamna anului 2015, dar lucrările au fost abandonate și în momentul de față pe dealul din comuna Şcheia există doar scheletul unei clădiri. ”Din 2016, de când au încetat lucrările, și până în prezent, plătim o pază de 11.000 lei pe lună, asigurată 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, pentru că în comunitatea de acolo există riscul ca până și zidurile să dispară. Păzim o investiție pentru care, până în acest moment, s-au plătit 2,3 milioane de lei și căreia i-a expirat studiul de fezabilitate. Nu știu dacă valoarea zidurilor pe care le păzim este egală cu ce plătim pentru pază”, a declarat inspectorul școlar general Gabriela Mihai 

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc ieri, la sediul Inspectoratului Şcolar Județean (IŞJ) Suceava, organizată cu prilejul a 100 de zile de la preluarea conducerii instituției, inspectorul școlar general Gabriela Mihai a punctat activitățile principale desfășurate în toată această perioadă, perspectivele de viitor și nerealizările ei. ”Am realizat 108 vizite în unitățile școlare din județ și am interacționat cu 1.000 de persoane care au călcat pragul biroului meu. Nu toți cei care au venit în audiență au avut și problema rezolvată, dar vă pot asigura că toate aceste persoane au fost ascultate. Acolo unde s-a putut, au fost și consiliate și, oricum, au plecat cu încrederea că cineva a încercat să le înțeleagă problema”, a punctat inspectorul școlar general Gabriela Mihai.

Pe lângă participările la întâlnirile cu directorii școlari, conferințe, consilii de administrație, parteneriatele încheiate cu diferite instituții din județ și din țară, proiectele educaționale manageriate, colaborările inițiate cu parteneri școlari, inspectorul general al IŞJ Suceava a studiat și situația îngrijorătoare a investiției de la șcheia, care intenționa să devină noua Casă a Corpului Didactic (CCD). Potrivit informațiilor furnizate, pentru paza construcției nefinzalizate, aflată pe vârful unui deal din comuna șcheia, IŞJ Suceava plătește lunar suma de 11.000 de lei, pentru cei 3 paznici angajați.

”Din 2016, de când au încetat lucrările, și până în prezent, plătim o pază de 11.000 lei pe lună, asigurată 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, pentru că în comunitatea de acolo există riscul ca până și zidurile să dispară. Păzim o investiție pentru care, până în acest moment, s-au plătit 2,3 ­mi­lioane de lei, în perioada 2009-2019 și căreia i-a expirat studiul de fezabilitate. Nu știu dacă ­va­loarea zidurilor pe care le păzim este egală cu ce plătim pentru pază”, a declarat inspectorul școlar general Gabriela Mihai (foto), care a precizat că ar fi necesară suma de 10 milioane de lei pentru a reporni toate demersurile pentru finalizarea investiției, în condițiile în care nu există drum de acces la clădire și nici utilitățile necesare funcționării.

Clădirea CCD din Şcheia, realizată în proporție de 38%, trebuia să fie finalizată în toamna anului 2015, dar lucrările au fost abandonate și în momentul de față investiția s-a materializat doar în scheletul unei clădiri. Din 2012 și până în prezent, Ministerul Educației a alocat pentru clădire puțin peste 2,3 milioane de lei. Valoarea totală a proiectului a fost estimată la circa două milioane de euro. Clădirea din șcheia are demisol, parter și două etaje și a fost construită în câmp, la peste 1 kilometru de prima casă locuită. Proiectul prevede o bibliotecă la parter, o sală de lectură de 90 de metri pătrați, un amfiteatru cu peste 300 de locuri, încăperi destinate personalului CCD, dar și nouă camere de cazare și un apartament unde profesorii sau alți invitați care vor veni la Suceava pentru cursuri de formare ar putea înnopta și 200 de locuri de parcare.

CCD este o instituție conexă de învățământ subordonată la nivel național Ministerului Educației și la nivel local Inspectoratului școlar Județean. Ea este autonomă și funcționează în calitate de Centru de resurse umane și expertiză în formarea continuă a personalului didactic și a managerilor ­educațio­nali și Centru de dezvoltare și implementare a reformei învățământului. În momentul de față, CCD Suceava funcționează într-o clădire  (Oana NUȚU)

 

Vezi si

Incendiu puternic la o gospodarie din Horodnic de Jos (FOTO)

Vineri după amiază, un incendiu puternic a cuprins o gospodărie din localitatea Horodnic de Jos. …