Individul care si-a torturat iubita de 15 ani insarcinata, bagat dupa gratii

16/02/20 ora:12:31pm

Gabriel Litra, de 19 ani, individul din Horodnicu de Sus care si-a batut crunt iubita de 15 ani, insarcinata, a fost retinut sambata seara pentru 24 de ore. Duminica, procurorii vor cere judecatorilor arestarea preventiva a lui Litra pentru 30 de zile. Politia si Parchetul s-au miscat extrem de eficient dupa aparitia imaginilor cumplite in care fata era batuta, cu toate ca atat copila, mama acesteia si rudele agresorului din comunitatea roma din care face parte au refuzat sa depuna orice fel de plangere impotriva lui Litra

Gabriel Litră (Foto: Facebook)

Urmare a activităților desfășurate de politisti in cursul zilei de sambata, 15 februarie, in cazul privind minora de 15 ani însărcinată care a fost agresata de concubinul de 19 ani, în ciuda încercărilor acesteia si a mamei sale de a-l exonera de răspundere pe agresor, la ora 21.00 polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului pentru violență în familie și act sexual cu un minor, a informat purtatorul de cuvant al IPJ Suceava, comisarul – sef Ionut Epureanu.

Mai mult, procurorii au decis ca in cursul zilei de duminica sa-l prezinte pe individ judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva.

Este de remarcat faptul ca este unul dintre cazurile in care politia si parchetul au luat imediat masuri atât de ferme, chiar în lipsa unei plângeri si impotriva dorinței victimei, rudelor si comunității rome din care face parte agresorul.

Reamintim  ca o copilă în vârstă de 15 ani, însărcinată în cinci luni, din comuna Horodnic de Sus a fost bătută crunt de iubitul său, în vârstă de 19, ani, chiar de Ziua Îndrăgostiților. Gabriel Litră, 19 ani, și-a pedepsit concubina gravidă sub privirile mamei acesteia, ba mai mult, femeia a filmat totul, mândră că ginerele ei „este bărbat”. Acesta a bătut-o cu biciul, i-a băgat mâinile în jar încins și a pus-o să stea în genunchi, în fața lui. Filmarea a apărut în mediul on-line iar reprezentanții Poliției și cei ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului au început să investigheze cazul.

ATENTIE! Scene care va pot afecta emotional: 

”Am identificat-o pe fată. Este vorba despre Denisa S. În vârstă de 15 ani, însărcinată în luna a cincea. Cei din cadrul serviciului de asistență socială din cadrul Primăriei au fost la domiciliul celor doi, împreună cu Poliția dar fata a refuzat să plece. Nu vrea în Centrul Maternal, nu vrea ordin de protecție. Probabil îi este frică. Are 14 ani împliniți și din punct de vedere legal are dreptul să refuze o decizie în ceea ce o privește. Vom stabili luni dimineață ce măsuri se impun. Știe acum că toată lumea e cu ochii pe el și poate nu se întâmplă nimic până luni”, a declarat Nicoleta Daneliuc, purtătoare de cuvânt în cadrul DGASPC Suceava.

„Este vorba despre o minoră în vârstă de 15 ani, însărcinată în luna a cincea. Are o relație de concubinaj cu un tânăr de 19 ani”, a declarat Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. În urma audierilor, fata de 15 ani și mama ei au negat incidentul și nu au vrut să depună plângere împotriva agresorului. „Ei susțin că filmarea ar fi din data de 15 ianuarie 2020, că ar fi fost făcută în joacă și că este o răzbunare a fostului concubin al mamei minorei”, a mai spus Epureanu.

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru violență în familie, raportat la infracțiunea de loviri și alte violențe, dar și pentru infracțiunea de act sexual cu minor. În fața polițiștilor, mama fetei l-a apărat cu înverșunare pe cel care îi lovește și umilește fiica, explicând că așa „se mai joacă ei, uneori”.  (O.S.)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Alina 16/02/2020 la ora 21:05 -

    Inchisore asa merita si mama ei ar trebui sa platesca.
    Daca era un alta tara nu cred ca ar fi avut curajul sa faca asa ceva.

    La puscarie cu toti barbatii care isi bat femeile