Friday , April 19 2024

Începând de luna viitoare, absolvenții care nu-și găsesc un loc de muncă se pot înscrie pentru indemnizația de șomaj

Absolvenții de liceu și de facultate au la dispoziție 60 de zile de la data absolvirii pentru a se înregistra în căutarea unui loc de muncă. Indemnizația de șomaj se acordă pentru o perioadă de șase luni și este în valoare de 250 de lei. Absolvenții pot solicita acordarea indemnizației de șomaj dacă într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire nu au reușit să se încadreze în muncă și nu urmează o formă de învățământ la data solicitării dreptului, respectiv nu realizează venituri sau realizează, din activități autorizate potrivit legii, venituri mai mici de 500 de lei 

Pe tot parcursul lunii viitoare, absolvenții de liceu și de facultate care nu își găsesc loc de muncă pot depune la sediul AJOFM documentația necesară pentru a beneficia de ­in­demnizația în valoare de 250 de lei, pentru o perioadă de șase luni. Mai exact, aceștia au la dispoziție 60 de zile pentru a se înregistra în căutarea unui loc de muncă, începând cu data absolvirii studiilor, dacă aceasta este menționată pe adeverința sau certificatul ­eli­berat de instituția de învățământ. Înregistrarea tinerilor absolvenți ca persoane în căutarea unui loc de muncă se realizează prin depunerea la agenție a unui dosar care să cuprindă următoarele documente: act de studii –  original și copie, act de identitate – original și copie, adeverință medicală din care să rezulte faptul că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă. De menționat este faptul că absolvenții care decid să își continue studiile, precum și cei care nu au respectat termenul de depunere a dosarului de 60 de zile de la absolvire nu vor beneficia de cei 250 lei. Absolvenții pot solicita acordarea indemnizației de șomaj dacă într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire nu au reușit să se încadreze în muncă și nu urmează o formă de învățământ la data solicitării dreptului, res­pectiv nu realizează venituri sau realizează, din activități autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referință, respectiv 500 lei. Absolvenții care își caută un loc de muncă pot participa la programe de formare profesională care să le asigure creșterea și diversificarea competențelor profesionale în scopul asigurării mobilității și reintegrării pe piața muncii. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

Adăpost de animale incendiat intenționat la Marginea (FOTO, VIDEO)

Pompierii militari ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență Marginea …