Incendiu de proporții într-o gospodărie din Capu Codrului

12/08/17 ora:6:19am

Din cauza scânteilor căzute din coșul de fum, casa și anexele dintr-o gopsodărie din Capu Codrului au fost cuprinse de flăcări. Trei femei au suferit atacuri de panică

incendiu capu codruluiLa data de 10 august 2017, în jurul orei 18.45, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cornu Luncii și voluntari din localitate au intervenit cu patru autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa. La sosirea echipajelor, ardeau acoperișul casei de locuit și anexele gospodărești, construcții corp comun, din lemn, cu învelitoare din țiglă, existând pericolul de propagare la întreaga locuință.

Au ars acoperișul casei de locuit, adăpostul de animale și anexele aferente, pe o suprafață totală de aproximativ 300 mp. Au mai ars circa cinci tone de fân și elemente de tâmplărie din lemn. S-au degradat tavanele și pereții interiori ai casei, un tocător electric de furaje, un hidrofor, aparate electrocasnice, materiale textile, obiecte de mobilier și alte bunuri.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici ai echipajului SMURD au acordat primul ajutor medical pentru trei persoane, care au suferit atacuri de panică. Una dintre acestea, o femeie în vârstă de 30 de ani, a fost transportată la Centrul de Primire Urgențe al Spitalului din Gura Humorului, pentru investigații suplimentare.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor provenite din coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile. Focul a fost stins la ora 21.00, iar pompierii au salvat casa de locuit, două vaci, trei viței și 30 de păsări de curte. (D.Z.)