Incă o femeie înşelată prin metoda fiului care a avut un accident rutier

3/05/13 ora:9:23pm

baniO femeie din municipiul Suceava a fost sunată de un aşa zis avocat care i-a spus că fiul ei a avut un accident rutier u ca în toate cazurile aceasta a trimis prin Western Union suma de 2.000 de euro pentru a-şi scăpa fiul de arestare, după care a aflat că a fost înşelată

Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de Ioana L., de 64 ani, din localitate, cu privire la faptul că în cursul zilei de 2 mai a.c., în jurul orei 13.30, a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi avocat şi sub pretextul că fiul ei a accidentat o persoană, a înşelat-o cu suma de 2.076 de euro.
Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că în data de 2 mai 2013, în jurul orei 13.30, în timp ce reclamanta se afla cu soţul ei acasă, a fost sunată pe telefonul fix de un bărbat, care s-a recomandat a fi avocat, relatându-i că fiul ei a accidentat o persoană, căreia i-a produs mai multe vătămări. În momentul în care aceasta a cerut să vorbească cu fiul ei, i s-a spus la telefon că este în anchetă solicitându-i numărul de pe telefonul mobil, lucru pe care aceasta l-a făcut. Imediat a fost sunată din nou de persoana care s-a recomandat a fi avocat, care i-a solicitat să păstreze discreţia şi să trimită suma de 2.000 de euro prin Western Union pentru a ajunge la o înţelegere cu familia persoanei accidentate şi să nu închidă telefonul până la finalizarea transferului. Ioana L. a trimis suma de 2.000 de euro, achitând totodată şi un comision de 76 de euro, comunicând totodată persoanei de la telefon codul de ridicare a banilor.
În cauză s-a întocmit dosar penal faţă de autori necunoscuţi, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.
Poliţiştii reamintesc cetăţenilor să manifeste maximă responsabilitate când sunt subiecţii unor astfel de abordări, să fie reticenţi şi să nu dea curs unor astfel de cereri. În cazul în care întâlnesc astfel de situaţii, cetăţenii sunt rugaţi să le semnaleze de îndată poliţiei prin apelarea serviciului unic de urgenţă 112. Plata unor sume de bani către părţile vătămate în cazul săvârşirii unor infracţiuni nu exonerează de răspundere penală pe autorul de infracţiune, astfel de practici fiind doar metode de înşelare a persoanelor şi de realizare a unor venituri injuste. (C.Z.)