Incă o bătrână înşelată prin metoda fiului care a avut un accident rutier

21/03/13 ora:9:09pm

O femeie de 68 ani din municipiul Suceava a fost înşelată de un presupus avocat să-i trimită 5.800 de lei pentru a-i scăpa fiul de închisoare u acesta i-a povestit păgubitei că odrasla sa a accidentat două femei iar pentru a scăpa de plângeri trebuie să le dea bani u suceveanca a trimis banii prin Western Union însă când şi-a contactat băiatul a descoperit că a fost înşelată u acest caz vine după ce la începutul acestui an poliţiştii au reuşit să destructureze o reţea formată din deţinuţi ai Penitenciarului Galaţi care au înşelat mai multe persoane prin metoda rudei care a avut un accident rutier

Florentina B., de 68 ani, din municipiul Suceava, a reclamat la poliţie faptul că în data de 19 martie a.c. a fost înşelată prin telefon de o persoană necunoscută, care sub pretextul că fiul ei a avut un accident, a reuşit să o convingă să trimită suma de 5.800 de lei pe numele lui Daniel Costin Marin. Din primele verificări a reieşit faptul că în data de 19 martie a.c., în jurul orei 12.00, un individ neidentificat a sunat la telefonul fix al reclamantei, dându-se drept avocat şi i-a explicat acesteia că fiul ei a avut un accident, aflându-se internat în spital şi că a accidentat două femeii. „Avocatul” i-a spus Florentinei B. că trebuie să trimită suma de 5.900 de lei pentru ca familiile femeilor rănite să nu depună plângere. Reclamanta a trimis mai multe sume de bani prin Western Union pe numele Daniel Costin Marin, nume ce i-a fost comunicat de presupusul avocat. Ulterior, după ce l-a contactat pe fiul său, păgubita a realizat că acesta nu a fost implicat în nici un accident şi că defapt a fost păcălită. Oamenii legii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, în vederea identificării autorului şi recuperarea prejudiciului.
Chiar dacă în anul 2012 şi la începutul anului 2013 mai mulţi suceveni au căzut victime ale unor astfel de fapte de înşelăciune şi poliţiştii au reuşit să destructureze un grup infracţional specializat format din mai mulţi deţinuţi de la Penitenciarul Galaţi, oamenii legii constată că mulţi cetăţeni le ignoră recomandările cu privire la evitarea acestor fapte. Poliţiştii suceveni la mai atrag încă o dată cetăţenilor să acorde o atenţie deosebită celor care se prezintă ca fiind prieteni cu o anumită rudă aflată în străinătate şi doresc să le predea un colet sau alte bunuri în schimbul unei sume de bani. Totodată, sunt sfătuiţi să nu dea curs tuturor anunţurilor publicitare în care se prezintă oferte foarte avantajoase de servicii sau se oferă spre cumpărare bunuri a căror preţ este mult sub cel al pieţei. Sucevenii mai sunt atenţionaţi de poliţişti să nu dea curs mesajelor primite pe telefonul mobil prin care se solicită efectuarea unor plăţi sau a reîncărcării cu cartele valorice în schimbul accesării unor potenţiale câştiguri în bani sau bunuri. (C.Z.)