În sfârșit, a fost pornită centrala termică de la Vatra Dornei. De duminică, 10 noiembrie, dornenii vor avea căldură la calorifere

8/11/19 ora:10:00am

„Respir ușurat. A ieșit fum pe coșul centralei termice modernizate de la Vatra Dornei. Joi, la ora 13:00, am participat la aprinderea flăcării din primul cazan care va da căldură la peste 2.000 de apartamente în Vatra Dornei”, a declarat Gheorghe Flutur, prezent ieri la Vatra Dornei. „O prioritate pentru mine rămâne aducerea gazului metan la Vatra Dornei. Vom debloca noi acest lucru și, cu riscul să mă mut diriginte de șantier de la Pojorâta la Dorna, o să facem această magistrală de gaz foarte repede”, a declarat ieri președintele Consiliului Județean Suceava

Începând de duminică, 10 no­iembrie, dornenii vor avea căldură la calorifere. Președintele Consi­liului Județean Suceava, Gheor­ghe Flutur, a anunțat că locuitorii municipiului Vatra Dornei vor a­vea încălzire în case începând de duminică „Respir ușurat. A ieșit fum pe coșul centralei termice modernizate de la Vatra Dornei. Nu alb, că nu suntem la Vatican, ci fum cenușiu, pentru că astăzi, la ora 13:00, am participat la aprinderea flăcării din primul cazan care va da căldură la peste 2.000 de apartamente în Vatra Dornei”, a declarat Gheorghe Flutur, felicitându-l pe primarul Ilie Boncheș pentru efortul uriaș, pentru insistența de a se finaliza lucrarea.

„Şi împreună cu el am trecut aceste emoții”, a mai spus Flutur adăugând că după manualul acestei instalații, după 72 de ore în Vatra Dornei va avea căldură. La sistemul centralizat sunt racordate și apartamente, dar și instituții publice. „După pornirea cazanului centralei termice din Vatra Dornei „s-a mai liniștit” și primarul Ilie Boncheș care, pe bună dreptate, era extrem de îngrijorat. De multe ori faptele bune făcute erau acoperite de această criză a căldurii. De astăzi s-a rezolvat și această problemă. Bravo primăria Vatra Dornei!”, a precizat șeful administrației județene.

El a reiterat că fostul Guvern avea obligația încă din luna aprilie să dea 15 milioa­ne de lei pentru plata ca­zanelor achiziționate. „Însă, la multe insistențe ale noastre, Guvernul PSD nu a răspuns în vreun fel. Încă din primele minute după instalarea noului Guvern condus de Ludovic Orban am avut discuții cu acesta pe tema asigurării încălzirii în municipiul Vatra Dornei. O prioritate pentru mine rămâne aducerea gazului metan la Vatra Dornei pentru a pune în funcțiune centrala de cogenerare existentă deja și pentru care dornenii plătesc pentru un împrumut bancar. De luni voi merge să vedem unde e blocată Ho­tărârea de Guvern pe care PSD o promite de trei ani. Şi dacă vă amintiți, PSD a anunțat că această hotă­râre va fi aprobată în ultima ședință de Guvern, ceea ce nu s-a întâmplat. Vom debloca noi acest lucru și cu riscul să mă mut diriginte de șantier de la Pojorâta la Dorna, o să facem această magistrală de gaz foarte repede”, a conchis ­Gheorghe Flutur. (D.P.)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. incredibilul 5 08/11/2019 la ora 12:04 -

    Noroc cu viteazul Flutur, atotcârmuitorul munților, dealurilor, câmpiilor, apelor ș.a.m.d. !!! Dacă nu ar fi apăsat el butonul, muream cu totii de frig!
    Slăvit fie-i numele de-a pururea!