Tuesday , May 7 2024

In plin scandal, directorul medical al Spitalului Judeţean a preferat să intre în concediu

Prins într-un urât scandal al declaraţiilor fără acoperire şi nereuşind să explice o mulţime de neclarităţi apărute în cazul bătrânului bolnav de botulism, medicul Tiberius Brădăţan, director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, a ales să plece, începând de ieri, în concediu de odihnă. Intrebările privind cele întâmplate rămân însă fără răspuns şi conducerea Spitalului va trebui, până la urmă, să-şi asume răspunderea pentru bâlbele din acest caz

 bradatan [800x600]


Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, doctorul Tiberius Brădăţan, nu a fost ieri, 12 mai, la serviciu şi nu a făcut nici o declaraţie legată de scandalul iscat în jurul serului antibotulinic. Pentru a evita să dea vreo explicaţie, directorul spitalului sucevean a preferat să intre în concediu de odihnă. Reamintim că, la sfârşitul lunii trecute, Brădăţan a declarat că a făcut  demersuri fără precedent  pentru a procura serul antibotulinic. Acest ser a fost necesar pentru un pacient în vârstă de 71 de ani din localitatea Mălini.
Aşa cum v-am mai relatat şi în ediţiile precedente, pacientul a ajuns la spitalul sucevean pe data de 27 aprilie, prin transfer de la Spitalul Municipal Fălticeni cu diagnosticul de botulism. Miercuri, 29 aprilie, toată lumea, conducerea spitalului sucevean cât şi conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, se plângea că serul antibotulinic lipsea cu desăvârşire la nivel naţional, în condiţiile în care un kit cu acest ser fusese deja livrat către farmacia Spitalului Judeţean încă din noaptea de marţi, 28 aprilie, la doar şase ore după ce fusese comandat. Conducerea UNIFARM a făcut toate aceste aspecte publice în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Bacău în cursul zilei de luni, 11 mai, ocazie cu care au precizat că acest ser a ajuns în Suceava în două tranşe, medicii solicitând două doze din cauza stării grave a pacientului, cea de-a doua doză ajungând la Suceava în dimineaţa de vineri, 1 mai. Declaraţiile lui Adrian Ionel, director CN UNIFARM SA, contrazic toate afirmaţiile făcute de către doctorul Tiberius Brădăţan, directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava. Unitatea spitalicească suceveană nu a plătit nimic pentru tratamentul bolnavului de botulism, aspect confirnat şi de către managerul spitalului, Vasile Râmbu, iar cel mai grav aspect este acela că farmacia spitalului avea serul antibotulinic, prima tranşă, încă din noaptea de marţi, 28 aprilie iar directorul Brădăţan susţinea joi prin declaraţii pompoase că va face toate demersurile necesare să aducă la Suceava serul care să-i salveze viaţa pacientului de la Mălini. Incă nu s-a clarificat de ce bătrânul care se zbătea între viaţă şi moarte a început să primească tratamentul necesar abia din seara de vineri, 1 mai, iar cel care trebuia să lămurească toate aceste aspecte, directorul Tiberius Brădăţan, a preferat să intre în concediu şi să lase ca neîncrederea sucevenilor în cea mai importantă unitate spitalicească din judeţ să se amplifice. S-a simţit probil depăşit de această situaţie creată chiar de el prin declaraţii mincinoase. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Un tânăr șofer băut a intrat în toiul nopții într-un gard, a fost rănit și a încercat să dea vina pe o amică

În noaptea de duminică spre luni, la  ora 00:52,  prin  112  a fost anunțată producerea …

One comment

  1. Chestii medicale , pana la urma . Dar ce-ar spune directorul daca un pacient ar declara ca s-a prezentat la policlinica spitalului ( ambulator ) la reumatologie pentru o confirmare de diagnostic la o boala autoimuna , medicul i-a confirmat diagnosticul initial si adio s-un praz verde ? . Si-a declinat priceperea pentru a scrie un tratament (care era dealtfel trecut pe foaia initiala de diagnostic data de un centru medical de renume din tara ) iar din acel moment pacientul a hotarat sa nu mai plateasca nici un leu la CAS . Asta pentru ca poate sa faca asta .