Saturday , April 20 2024

Ilie Lungu, primarul de la Salcea, cei doi profesori și femeia de serviciu de la Scoala Gimnazială Plopeni rămân sub control judiciar

Tribunalul Suceava a respins plângerile împotriva ordonanței procurorilor DNA de luare a măsurii controlului judiciar, depuse de inculpații Ilie Lungu, Nicoleta Zettel, Mihai Gîză și Mariana Rață

palatul de justitie Suceava [800x600]


Ieri, la Tribunalul Suceava s-au judecat plângerile împotriva ordonanței procurorilor DNA de luare a măsurii controlului judiciar făcute de inculpații Ilie Lungu, primarul ora­șu­lui Salcea, Nicoleta Zettel, profesoara de Limba română de la Scoala Gim­nazială Plopeni, Mihai Gîză, pro­­fesorul de Matematică de la Scoa­la Gimnazială Plopeni și Mariana Rață, femeia de serviciu de la Scoala Gim­nazială Plopeni. Judecătorii su­ce­veni au respins plângerile făcute de cei patru inculpați, menținându-i în continuare sub control judiciar.
In urmă cu o săptămână, Ilie Lun­gu, primarul din orașul Salcea, a fost adus la sediul DNA Suceava, fiind au­diat de procurori în cazul notelor ob­ținute de fiul său la Evaluarea Na­țio­nală. Procurorii anticorupție făcu­seră anterior mai multe percheziții la domiciliul primarului, precum și în mai multe locații din Salcea. Pe lângă primarul Ilie Lungu, la audieri au mai fost aduși o femeie de serviciu – Mariana Rață, Nicoleta Zettel – profesoară de Limba română, un profesor de Matematică – Liviu Mihai Gî­ză, precum și fostul director de la școala unde fiul lui Lungu a susținut te­zele la Evaluarea Națională, Cătă­lin Huțu. In sarcina lui Ilie Lungu, pro­cu­­rorii DNA au reținut infracțiu­nile de constituire de grup infracțio­nal organizat, cumpărare de influență și dare de mită. Alături de Lungu, pro­curorii DNA au mai reținut-o pe Mariana Rață – o îngrijitoare de la Scoala din Salcea, unde fiul primarului a dat examenul, o profesoară de Română – Nicoleta Zettel – și un profesor de Matematică, Liviu Mihai Gîză, care este în același timp și consilier local la Salcea. Toți au fost introduși în Arestul IPJ, însă eliberați după mai puțin de șase ore.
Avocatul Silvia Tudor, apărătorul primarului Ilie Lungu, a declarat că clientul său s-a prevalat de posibilitatea oferită de Codul de Procedură Penală de a nu da declarații și a acceptat reținerea sa în Arestul IPJ Suceava pentru o perioadă de 24 de ore.
Ea a spus că nici ceilalți suspecți în acest dosar nu au dat declarații în fața procurorilor, preferând să petrea­că o noapte în Arestul poliției, până când vor afla cu exactitate ce acuzații li se aduc și vor fi prezentați în fața ins­tanței, care va decide în ce pri­vește acuzațiile ce li se aduc și eventualele măsuri care se vor lua împo­triva lor. Silvia Tudor a mai precizat că clientul ei, Ilie Lungu, nu recu­noaște niciuna dintre faptele pe care procurorii i le impută. Așa după cum se știe, Lungu, Zettel, Rață și Gâză au fost eliberați din arest după mai puțin de șase ore, în urma unei decizii de re­vocare a măsurii de reținere, de­ci­zie venită de la DNA central, procu­rorii bucureșteni constatând diverse vicii de procedură în caul reținerii celor patru.
Nici până astăzi procurorii DNA Suceava sau DNA central nu au oferit vreun detaliu sau vreo explicație oficială despre motivele pentru care cei patru au fost inițial reținuți, trimiși în arest și după câteva ore puși în libertate. (Dănuț ZUZEAC)
 

Vezi si

21 de elevi de la ”Hurmuzachi”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, de la aproape toate disciplinele din planurile-cadru

”Lotul olimpicilor naționali de la CNEH cuprinde, astfel, 21 de elevi calificați la 13 discipline …

One comment

  1. Partea de interes…… a invatamantului sucevean.Cazurile sunt mult mai multe,acesta doar a iesit la iveala.Poate si un Bac AR FI INTERESANT DE AFLAT ,cum se procedeaza ….pana la punerea pe post a directo/sefi de comisii……..care sunt numiti, doar daca se pricep la astfel de manevre.Altfel esti un incompetent care muncesti degeaba.