Ieri au început lucrările la amenajarea zonei de agrement din lunca Sucevei

21/01/20 ora:8:15am

„Termenul de realizare este de 22 luni de la semnarea contractului. Sperăm să conturăm până în vara aceasta zona de agrement pentru suceveni”, a declarat primarul Ion Lungu. In amonte de podul de pe Calea Unirii, vor fi amenajări pentru activități sportive,  iar zona din aval va avea un „caracter de loisir”, respectiv de relaxare, odihnă în aer liber și activități culturale

De luni, 20 ianuarie, s-a deschis șantierul viitoarei Zone de agrement a municipiului Suceava, aceasta amenajându-se pe malul râului care străbate reședința de județ, de o parte și de alta podului care leagă zona centrală a orașului de cartierul Burdujeni.

„Vom face demersurile necesare la Apele Române prin Ministerul Mediului, pentru consolidarea malurilor în zona de intervenție, acest lucru nefiind eligibil prin fondurile europene, fiind în patrimoniul apelor Române”, a precizat primarul Ion Lungu.

Licitația pentru amenajarea Zonei de agrement de pe malul râului Suceava a fost câștigată de asocierea de firme General Construct și Art Peisaj Suceava,  valoarea cu care a fost scoasă la licitație lucrarea fiind de 12,994 milioane lei fără TVA, iar cea de atribuire a contractului fiind de 12,885 milioane lei fără TVA. Cererea pentru finanțare nerambursabilă europeană a fost depusă pe Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” a Programului Operațional Regional (POR) 2014 – 2020. Contractul de finanțare nerambursabilă a fost semnat însă pe data de 16 decembrie 2019, valoarea totală a contractului de finanțare fiind de 16.264.015,87 lei.

O parte din suprafața vizată este în albia minoră, potențial inundabilă, durata efectivă a lucrărilor fiind de 22 de luni. În amonte de podul de pe Calea Unirii, vor fi amenajări pentru activități sportive,  iar zona din aval va avea un „caracter de loisir”, respectiv de relaxare, odihnă în aer liber și activități culturale. „Termenul de realizare este de 22 luni de la semnarea contractului. Sperăm să conturăm până în vara aceasta zona de agrement pentru suceveni! Doamne ajută!”, a mai spus primarul Ion Lungu.

Noua zonă de agrement va fi amenajată în albia minoră a râului Suceava pe porțiunea dintre STIMAS și Iulius Mall și va cuprinde terenuri de tenis, de badmington, de aerobic, pistă de biciclete, alei pentru promenadă, sistem pentru acces wi-fi la internet, sisteme de iluminat de tip spot, bănci, locuri de joacă pentru copii și o platformă pentru evenimente culturale. Astfel, amenajările se vor face pe o suprafață de 15,5 hectare de teren de pe malul drept al râului Suceava, care se întinde pe o lungime de 1 km, în amonte și aval de podul de la Bazar.

Reamintim că primarul municipiului Suceava a anunțat la ultima conferință săptămânală de presă care a avut loc miercurea trecută că lucrările la amenajarea zonei de agrement de pe malul râului Suceava vor demara luni, 20 ianuarie. „Am avut o întâlnire cu asocierea General Construct – Art Peisaj în ceea ce privește demararea lucrărilor pentru revitalizarea spațiului public urban. Am convenit și am dat ordinul de începere a lucrărilor, luni, 20 ianuarie. Dacă nu ninge, se poate lucra în perioada rece. Se poate contura, se poate bordura, precum și altele”, a spus edilul Sucevei. (Dan PRICOPE)

 

3 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. Vali 23/01/2020 la ora 22:56 -

  Care lucrări???
  E pustiu acolo!!
  Nu ar trebui sa duceți articolul mai departe??
  Adică sa reveniți cu noutăți din zona??

 2. Valentín 21/01/2020 la ora 16:57 -

  ASA SE ARUNCA BANII LA GUNOII ,ESTE O INVESTITIE CARE SE VA DUCE PE APA RÂULUI SUCEAVA ,AU UITAT DE CAND AU FOST INUNDATII PANA UNDE A AJUNS NIVELUL APEI :;(((

 3. Sucevean 21/01/2020 la ora 16:53 -

  Verificati proiectul, sa nu mai zica Lungu minciuni dupa ce a fost finalizat.