Ieri a fost semnat contractul între Primăria Suceava și CONBUCOVINA SA pentru ridicare unei noi grădinițe în Burdujeni Sat

18/07/19 ora:5:35am

Miercuri, 17 iulie, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a semnat contractul pentru ridicarea unei noi grădinițe, pe fonduri europene, în cartierul Burdujeni Sat, după ce în ziua precedentă a fost semnat cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării contractul de finanțare pe fonduri europene a acestui obiectiv.

image description

Contractul de execuție a fost semnat ieri de primarul Lungu și directorul general al SC “CON BUCOVINA SA” Suceava, firma care a câștigat licitația organizată de primărie la începutul acestei luni.

Valoarea totală a proiectului este de 3.167.502,02 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocată de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) este de 2 808 616,47 lei (98%), aprox. 603 678,98 euro. De remarcat este faptul că, în urma licitației, CONBUCOVINA SA s-a angajat să realizeze grădinița în 24 de luni cu 2.430.255.64 lei.

image description

“Prin realizarea acestei grădinițe vom asigura condiții optime de desfășurare a procesului educațional pentru un număr de 80 preșcolari”, a declarat, după semnarea contractului de finanțare, primarul Ion Lungu.

Construirea unei grădinițe în curtea școlii nr. 6 din cartierul Burdujeni Sat a fost pri¬mul proiect european depus anul trecut de municipalita¬tea suceveană. Deși inițial nu s-a prezentat nimeni la licitația pentru executarea acestui proiect, la începutul acestei luni licitația a fost adjudecată firma locală „Conbucovina”.

Aria construită a noului imobil este de 438,48 mp, iar cea desfășurată de 848,66 mp. Potrivit proiectului, noua grădiniță va avea parter și etaj și 320 mp locuri de joacă pentru copii la care se adaugă și peste 16 ari de spații verzi și pie¬tonale. Totodată, vor fi amenajate un loc de joacă, alei pietonale și spații verzi. Durata de execuție va fi de 24 de luni. Actuala grădiniță din Burdujeni Sat funcționează într-o casă veche de peste 100 de ani improprie acestei activități.

Alte două grădinițe pe fonduri europene urmează să fie făcute în Centru și în Ițcani, o altă propunere fiind de construire a unei grădinițe în curtea Şcolii Gimnaziale Nr. 1, din fondurile proprii ale municipalității sucevene. (O.S.)