Ieri a fost semnat contractul de finanțare a grădiniței din Burdujeni Sat

17/07/19 ora:7:07am

Ieri, 16 iulie, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a semnat contractul pentru construirea unei noi grădinițe, pe fonduri europene, în cartierul Burdujeni Sat.

Valoarea totală a proiectului este de 3 167 502,02 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocată de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice ți Fondurilor Europene

(MDRAPFE) este de 2 808 616,47 lei (98%), aprox. 603 678,98 euro. Durata de implementare a proiectului este de 36 luni.

“Prin realizarea acestei grădinițe vom asigura condiții optime de desfășurare a procesului educațional pentru un număr de 80 preșcolari”, a declarat ieri, după semnarea contractului, primarul Ion Lungu.

Construirea unei grădinițe în curtea școlii nr. 6 din cartierul Burdujeni Sat a fost primul proiect european depus anul trecut de municipalitatea suceveană. Deși inițial nu s-a prezentat nimeni la licitația pentru executarea acestui proiect, la începutul acestei luni licitația a fost adjudecată firma locală „Conbuco­vina”.

Aria construită a noului imobil este de 438,48 mp, iar cea desfășurată de 848,66 mp. Potrivit proiectului, noua grădiniță va avea parter și etaj și 320 mp locuri de joacă pentru copii la care se adaugă și peste 16 ari de spații verzi și pietonale. Totodată, vor fi amenajate un loc de joacă, alei pietonale și spații verzi. Durata de execuție va fi de 24 de luni. Actuala grădiniță din Burdujeni Sat funcționează într-o casă veche de peste 100 de ani improprie acestei activități.

Alte două grădinițe pe fonduri europene urmează să fie făcute în Centru și în Ițcani, o altă propunere fiind de construire a unei grădinițe în curtea Şcolii Gimnaziale Nr. 1, din fondurile proprii ale municipalității sucevene. (O.S.)