Thursday , April 25 2024

Holzindustrie Schweighofer a exclus doi furnizori din lanțul de aprovizionare

Monitorizarea mass-media a avut ca rezultat 33 de analize și delistarea a doi furnizori. Compania colaborează permanent cu autoritățile, punându-le la dispoziție toate detaliile necesare clarificării acestor situații

 hs

Pe lângă asigurarea conformității procesului de achiziție de lemn, Holzindustrie Schweighofer (HS) și-a luat angajamentul să lupte împotriva fenomenului tăierilor ilegale. Această activitate se bazează pe dialog constructiv cu ONG-urile de mediu, prin comunicare transparentă cu părțile interesate și pe un sistem complex de control al lanțului de aprovizionare, care include și monitorizarea mass-media pentru a identifica posibile nereguli privind transportul masei lemnoase.

În perioada noiembrie 2016 –aprilie 2017, serviciul de monitorizare mass-media a  cuprins relatări despre 33 de cazuri despre posibile nereguli privind transportul masei lemnoase. Acestea au fost analizate de echipa de conformitate. Holzindustrie Schweighofer dă dovadă de toleranță zero în situații care încalcă politica de achiziții, afișată public pe website-ul companiei. Orice informație despre posibile nereguli în lanțul de aprovizionare este serios analizată și fiecare caz este studiat în detaliu. Compania colaborează permanent cu autoritățile, punându-le la dispoziție toate detaliile necesare clarificării acestor situații. În urma celor 33 de analize detaliate menționate, două societăți comerciale care au încălcat criteriile HS au fost excluse din lanțul de aprovizionare.

„În luna ianuarie, am prezentat public un plan complex de acțiune pentru o industrie sustenabilă a lemnului în România. Una dintre componentele cheie este analiza imediată a tuturor neregulilor posibile care pot afecta lanțul nostru de aprovizionare, inclusiv a acelora despre care aflăm prin monitorizarea mass-media. Ca urmare a acestor principii, am luat decizia de a înceta imediat colaborarea cu doi furnizori care nu se încadrează în standardele noastre”, a precizat Dan Bănacu, director general Holzindustrie Schweighofer România.

Holzindustrie Schweighofer nu efectuează activități de exploatare forestieră. Pentru a se asigura că doar bușteni recoltați legal ajung la fabricile sale de cherestea, compania a cerut furnizorilor și transportatorilor să adere la sistemul obligatoriu de monitorizare prin GPS a transporturilor de lemn, denumit Timflow. Sistemul permite monitorizarea precisă a transporturilor de buștean de la locul de încărcare până la fabricile de cherestea ale Holzindustrie Schweighofer.

Până acum, din lanțul de aprovizionare al companiei au fost excluși aproximativ 80 de furnizori. Schweighofer a colaborat îndeaproape cu autoritățile: le-a informat prompt despre presupusele nereguli și le-a pus la dispoziție toate detaliile necesare clarificării situațiilor, informează un comunicat emis de companie.

*

Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de viscoză, producția de bioenergie, silvicultură și afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn, o fabrică de cherestea în Germania și o fabrică de viscoză în Austria. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.700 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de țări din întreaga lume.

Vezi si

O nouă sesiune de admitere la Şcoala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni, care a scos la concurs 350 de locuri

Data limită de înscriere a candidaților este 14 mai a.c., iar dosarele pot fi depuse …