Grave acuzaţii de malpraxis la Spitalul Judeţean

8/01/18 ora:7:54am

Un tânăr din Suceava susţine că şi-a dus mama la Spitalul Judeţean miercuri, 3 ianuarie 2018, iar a doua zi, seara, femeia a murit în spital fiindcă medicii n-ar fi tratat-o corespunzător. El declară că analizele arătau prezenţa virusului B şi o glicemie mare, iar medicii ar fi lăsat-o o noapte întreagă la ATI „agăţată de un aparat de insulină şi de o perfuzie”, când, de fapt, autopsia a arătat că femeia avea peritonită. Fiul pacientei decedate în spital afirmă că la internare mamei sale i s-a făcut o ecografie abdominală şi că ar fi fost necesară o intervenţie chirurgicală de urgenţă u Spitalul Judeţean nu a oferit încă niciun punct de vedere cu privire la acest caz  spitalul judetean - vara

Un tânăr din municipiul Suceava susţine că mama sa a murit cu zile pentru că nu a fost tratată corespunzător la Spitalul Judeţean, la UPU, unde acesta a dus-o pe data de 3 ianuarie. Vincent Tecuceanu a povestit pe contul personal de Facebook cum a dus-o pe mama lui la spital, însă a doua zi a fost sunat de medici şi anunţat că femeia a decedat. „Pe data de 3 ianuarie 2018, la ora 9 şi ceva seara, m-a sunat fratele meu să vin de urgenţă la ai mei acasă pentru că mama mea se simţea foarte rău. M-am îmbrăcat şi am ajuns acolo cât de repede posibil. Mama mea zăcea lângă pat, incapabilă să se ridice. Era lucidă, vorbeam cu ea, îmi tot spunea că-i este rău. Am întrebat-o dacă nu ar vrea să meargă la spital şi mi-a răspuns că vrea să facă o baie mâine dimineaţă şi apoi să mergem. Am ieşit speriat puţin afară şi stând şi gândindu-mă, am decis să sun la 112 şi să chem o ambulanţă. A venit ambulanţa destul de repede, personalul a intrat în casă, i-au luat pulsul, au vorbit cu ea şi au decis să o ducă la spital. Din cauză că era căzută şi nefiind suficient spaţiu, am scos uşa de la cameră din balamale, am ajutat să o punem pe targă şi am mers la spital”, a povestit Vincent Tecuceanu. Acesta a mai spus că mama sa a fost dusă la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean, unde i-au fost făcute analize. După aproximativ două ore, el a fost chemat de un doctor care i-a spus că are prezent în sânge virusul B şi o glicemie foarte ridicată, de 730, având un început de diabet. Femeii i s-a făcut ulterior o ecogra­­­fie abdominală şi a fost internată la secţia de Anestezie Terapie Intensivă, unde urma să fie stabilizată. „A doua zi, pe la ora 15.00, ajung la spital, intru în secţia unde era mama mea adusă, ca să constat că ea era în agonie. Era pusă la un aparat de insulină şi cu o perfuzie. Atât. Nimeni nu o băga în seamă, nimeni nu făcea nimic. Mama mea nu exista. Am început să plâng neputincios, să vorbesc cu ea, dar nu mă putea auzi. L-am aşteptat pe doctor printre reprize de plâns. Doctorul a ajuns cu multe hârtii în mână şi când i-am văzut privirea aceea neputincioasă am înţeles, treaba nu e bună deloc. Îl întreb dacă i s-a făcut clismă, la care el mirat îmi zice că nu ştie nimic de aşa ceva. Îl întreb simplu ce e de făcut, la care doctorul dă din umeri şi-mi zice că el nu ştie, că el e doar medic de gardă aici. În tot acest timp mama mea era în continuare în agonie”, a mai menţionat Vincent Tecuceanu.

În seara de 4 ianuarie 2018, la ora 9.25, acesta a fost sunat de la spital şi a fost anunţat că mama lui a decedat, comunicându-i-se să vină a doua zi dimi­neaţă, la ora 8.00, la morga spitalului. „Ajung la morgă împreună cu soţul mamei mele. Ni se cere să aşteptăm jumătate de oră pentru că i se face autopsia. Aşteptăm. Motivul decesului: hemoragie internă cauzată de peritonită. Mama mea trebuia operată de peritonită de urgenţă. În schimb, ea a stat o zi şi o noapte agăţată de un aparat de insulină şi de o perfuzie”, a concluzionat Vincent Tecuceanu pe contul său de socializare.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Suceava, prin vocea purtătorului de cuvânt, medicul Mihai Ardeleanu, au evitat să comenteze acuzaţiile aduse de tânărul a cărui mamă a murit la secţia ATI din cadrul unităţii spitaliceşti. Mai exact, contactat telefonic de reporterii cotidianului “Obiectiv”, medicul Mihai Ardeleanu a spus că va reveni cu informaţii când le va avea, dar, până la închiderea ediţiei, acesta nu a mai comunicat care este poziţia Spitalului Judeţean cu privire la acuzaţiile aduse de fiul pacientei decedate în Spitalul Judeţean. (Cristina RUSTI)

 

8 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. Iuliana 13 08/01/2018 la ora 21:19 -

  Au renovat sectia UPU si altele din spital… dar ce folos daca medicii se poarta ca pe mosia proprie si fac ce vor, cum vor si cand vor? … e un spital de doi lei. Si tatal meu a murit acolo, dp o saptamana in care nimeni nu ne-a spus nimic ca ar fi ceva grav… la autopsie au iesit o gramada de probleme. Neseriozitate, lipsa de omenie, lipsa de profesionalism. O mana de oameni sunt care isi fac treaba… restul nu au pic de raspundere pentru ceea ce fac acolo. Putin le pasa… o sa ii ia naiba si pe ei la un moment dat… si or da seama pe lumea aialalta, daca aici nu au cui da seama.

 2. AdrianRD 08/01/2018 la ora 17:11 -

  Dacă nu dai “sfânta spaga”, riști sa mori cu zilele în spitalele din România. Ce oameni de nimic sunt majoritatea medicilor romani!

 3. relu 08/01/2018 la ora 15:59 -

  CORIOLAN, MÎRLAN, cred ca la puscarie iti este locul tie! Cand o sa ai macar 8 clase poate sa casti gura! Cred ca esti prieten cu ANTON MARIUS de la Psihiatrie,care posteaza comentariile tendentioase! A uitat ca a fost infirmier si asta a ramas. Dl dr Ardeleanu o sa dea informatii corecte la sfarsit..

 4. Unul 08/01/2018 la ora 12:53 -

  FIICA MEA A FOST OEPRATA DE APENTICITA LA ACEST SPITAL SUPER LAUDAT NEJUSTIFICAT SI A TREBUIT ULTERIOR S-O OPEREZ LA IASI INCA DE 3 ORI, FIINDCA PROSTUL A UIAT O FASA IN BURTA COPILULUI.
  BINEINTELES CA SPAGA S-A DAT.
  E UN SPITAL DOAR PENTRU SEFI, PUPATI IN … CAND SUNT ACOLO, DAR SI PENTRU TIGANI, DOCTORILOR FIINDU-LE FRICA DE ASTIA CA-I OMOARA. POATE ASTA E SOLUTIA?

 5. yyoyo 08/01/2018 la ora 11:02 -

  prea multe spagi in spitalul asta….

 6. Dispret 08/01/2018 la ora 10:31 -

  In urgenta esti lasat sa mori incet !!! Copii, adulti, batrani, nu conteaza! Minim 6-7 ore trebuie sa stai pe culoarele alea ca sa ai cat de cat un rezultat. Degeaba intrebi sau te rogi, barfa si plimbarile sunt mai importante, pentru cadrele de acolo, decat oricare pacient.

 7. Coriolan 08/01/2018 la ora 8:26 -

  LA PUȘCARIE CU MEDICII AIA CARE NU SUNT INTERESATI DE VIATA OAMENILOR

 8. Vasile 08/01/2018 la ora 8:24 -

  Are dreptate baiatul respectiv,se moare pe capete în spitalul asta plus ca te internezi cu ceva si mai capeti si niste virusi care distrug corpul uman.
  Probabil nu este luat nimeni la raspundere,tot mortul este de vina.
  Si mie mi a decedat parintele tot în spitalul asta luand un virus care i a fost fatal.
  Trebuie destituiti directorul si mai multe cadre medicale din acest spital….
  Sa va fie rușine ca ne mor parintii,stiti doar spaga sa luati si in rest va doare undeva de viata necajitilor care stau cate 5,6 ore la urgente pana voi binevoiti sa aveti grija de ei.Totul e politic si acolo……