Funcționarii publici cernăuțeni care au cetățenie română vor fi demiși

17/01/19 ora:1:53am

În regiunea Cernăuți funcționarii pu­blici care dețin dublă cetățenie vor fi demiși din funcții, potrivit publicației cernăuțene de limbă românească „Libertatea cuvântului”, care citează o declarație făcută în timpul unui briefing de presă de către Ruslan Storojuc (foto), șeful Direcției Serviciului de Securitate a Ucrainei în regiunea Cernăuți, măsuri în acest sens au fost deja luate.

Ruslan Storojuk a menționat că anul trecut în regiunea Cernăuți, din cauza deținerii dublei cetățenii au fost concediați câțiva funcționari publici, în special șeful Secției de Prestare a Serviciilor Administrative din Herța (un mic raion care are o populație românească de peste 90%) și directorul Arhivei de Stat a regiunii Cernăuți. Al doilea funcționar, pe lângă faptul că a intrat în posesia cetățeniei străine, a fost implicat și într-un caz de luare de mită.

Totodată, potrivit lui Storojuc, pe parcursul anului 2018 organele competente au înregistrat 39 de cazuri de sfidarea la adresa integrității teritoriale a Ucrainei. 18 cetățeni străini au primit interdicție de intrare pe teritoriul țării, inclusiv cetățeni români, moldoveni și ruși. (D.P.)

3 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. argon 17/01/2019 la ora 17:15 -

  AM UN COMENTARIU!

  • Obiectiv 17/01/2019 la ora 18:41 -

   Posteaza-l! Daca e ok, il publicam

 2. gigi 17/01/2019 la ora 11:12 -

  Ucraina…tara creata pe teritoriile altor popoare! Si cand te gandesti ca noi ii sustinem! ei isi bat joc de romanii care traiesc acolo iar aici asa zisii ucraineni au toate drepturile.