Fotbalistul Anelka nu mai vine la Suceava

29/11/18 ora:1:45pm

Acum mai bine de o saptamana oficialii de la Foresta au anuntat ca pe data de 30 noiembrie va sosi la Suceava marele fotbalist Nicolas Anelka. Acesta era asteptat sa dea lovitura de incepere la “derby-ul” local dintre Foresta si Bucovina Radauti, pe stadionul Areni. Din pacate, din motive neprecizate, fotbalistul Nikolas Anelka si-a anulat in ultima clipa deplasarea spre Romania, au anuntat, joi, oficialii clubului sucevean, care tocmai se pregateau sa-l intampane la aeroport pe fostul international francez.

Anelka a acceptat initial invitația de a veni la Suceava în baza relației de prietenie pe care o are cu actualul antrenor al Forestei, Selim Benachour, alături de care a evoluat la PSG (sezonul 2001-2002) și Mumbai City (sezonul 2015).

Nicolas Anelka este o legendă a fotbalului mondial. A jucat pe postul de atacant, unde s-a remarcat prin rapiditate, tehnică deosebită, dribling și joc aerian. Anelka a avut o cariera fotbalistică de excepție, jucând pentru cluburi precum: Arsenal, Paris Saint Germain, Liverpool, Mancester City, Fenerbahce, Chelsea, Juventus sau Real Madrid, altături de care a câștigat Liga Campionilor în 2000. La nivel de echipă națională, tot în 2000, Anelka a devenit campion european cu Franța, pentru care are un total de 14 goluri marcate în 69 de meciuri jucate. De asemenea, a fost unul dintre fotbaliștii pentru care s-au plătit sume record la acea vreme, în urma transferurilor sale fiind achitate peste 85 de milioane de lire sterline. (D.C.)