Foresta a urcat pe locul 5 după victoria de la Dorohoi

13/09/18 ora:8:47am

Echipa suceveană s-a impus în meciul restant disputat miercuri, în fața celor de la FC Botoșani II, cu scorul de 2-1, prin golurile marcate de Lungu (penalty) și Grumezescu 

Foresta a urcat pe locul 5 în clasamentul seriei întâi a Ligii a III-a, după ce s-a impus miercuri, pe stadionul din Dorohoi, în fața celor de la FC Botoșani II, cu scorul de 2-1, într-un meci restant din prima etapă a campionatului.

Fără niciun punct acumulat în actualul sezon, gruparea botoșăneană a deschis scorul încă din minutul 6, când Corban a finalizat din fața porții o centrare de pe partea stângă. Gazdele își puteau dubla avantajul după un sfert de oră, dar șutul expediat de Piftor a nimerit bara porții apărate de Cotună. “Galben-verzii” au revenit în meci în minutul 30, când Teodor Lungu a transformat cu siguranță un penalty obținut de Grumezescu pentru 1-1 la pauză.

Trupa antrenată de Selim Benachour a început tare repriza secundă, având în două rânduri șansa de a trece în avantaj prin Onofraș, care, mai întâi a șutut puțin pe lângă țintă, iar mai apoi a trimis mingea în bară după un corner. Golul victoriei oaspeților a venit în minutul 77, când Grumezescu o fructificat o centrare trimisă de Lungu.

FC Botoșani II – Foresta s-a terminat 1-2, iar formația suceveană cucerește astfel primele puncte în deplasare.

FC Botoșani II: Ilașcu – Oprea, Chindriș, Zaharia, Neag, Târșă, Micloș, Corban, Florescu, Piftor, Marinescu. Antrenor: Cătălin Chirilă. Au mai intrat: Penescu și Crețul.

Foresta Suceava: Cotună – Onofraș, Seven, Nguyen, Fares (‘67 P. Mateciuc) – Artenie, Lungu, Parouty, Ionescu – Grumezescu, Bouadjila. Antrenor: Selim Benachour. Au mai intrat: L. Roman, Aioanei și Beldiman.

În următoarea etapă de campionat, Foresta va evolua mâine, de la ora 17.00, pe terenul celor de la CSM Râmnicu Sărat. (Dănuț CHIDOVEȚ. Foto: Cristinel BURSUC)