Fonduri europene nerambursabile de 32 de milioane de euro prevăzute a fi atrase de Primăria Suceava, anul acesta

7/02/19 ora:2:16am

Până în prezent, Primăria a depus proiecte în valoare de 27 de milioane de euro, restul proiectelor până la suma de 32 de milioane de euro urmând a fi depuse luna viitoare  

Primăria Suceava va putea accesa, în acest an, 32 de milioane de euro fonduri europene nerambursabile din Programul Operațional Regional, alocate prin Agenția de Dezvoltare Nord Est. Acestea totalizează 45% din bugetul local estimat pentru anul curent.

Proiectele vor fi depuse până la sfârșitul lunii martie și vizează, între altele, cumpărarea a 50 de autobuze electrice, 59 de stații de încărcare, 47 de stații de călători, reabilitarea străzii Vasile Pîrvan și realizarea sistemului de management al traficului rutier.

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi a precizat că alte proiecte pe care municipalitatea le are în vedere sunt reabilitarea Parcului Sipote, modernizarea centrului multifuncțional „Arta” și a stadionului din Ițcani, precum și construcția a două grădinițe.

Până în prezent, Primăria a depus proiecte în valoare de 27 de milioane de euro, restul proiectelor până la suma de 32 de milioane de euro urmând a fi depuse luna viitoare. Viceprimarul a spus că va mai depune proiecte până la suma de 45 de milioane de euro în speranța că vor mai rămâne bani europeni de la unele municipii care nu vor putea accesa sumele ce le sunt repartizate. (D.P.)