Focuri de armă la Lupcina pentru prinderea unui individ care transporta  țigări de contrabandă în valoare de 170.000 lei

16/05/19 ora:2:36am

Marți seara, în jurul orei 20.20, un echipaj al poliției de frontieră a observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Lupcina un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, al cărui șofer, la vederea oamenilor legii, a abandonat mașina și a fugit în zona împădurită. Imediat, polițiștii de frontieră  au acționat pentru  reținerea persoanei în cauză efectuând somațiile legale prin voce, însă aceasta nu s-a supus, fapt pentru care au fost executate trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevede­rilor legale, nereușindu-se reținerea bărbatului care a fugit în pădure. În cel mai scurt timp au fost anunțate și autoritățile ucrainene des­pre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

În autoturismul de teren marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.590 pachete cu țigări. Țigările, în valoare de 170.700 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.