Foc de armă pentru prinderea unui contrabandist care vrut să intre cu maşina într-un polițist de frontieră

16/04/18 ora:3:05am

Un contrabandist care transporta țigări de peste 43.000 de lei a refuzat să oprească, la Falcău, la semnalul polițistului, virând brusc în direcția acestuia cu intenția de a-l lovi, apoi a continuat deplasarea. Nici după un foc de avertisment tras înspre pneuri contrabandistul nu a oprit maşina, aceasta fiind găsită abandonată în albia râului Suceava. Acum polițiştii încearcă să dea de urma făptaşului politia-frontiera [800x600]

La data de 14 aprilie 2018, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost demarată o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări. Astfel, în jurul orei 21.00, un echipaj mobil al Poliției de Frontieră, aflat pe raza localității Falcău, a făcut semn regulamentar de oprire unui autoturism Volkswagen, înmatriculat în Marea Britanie. Soferul nu a oprit la semnalele făcute de echipaj, virând brusc spre polițistul de frontieră, intenționând să-l lovească, după care şi-a continuat deplasarea în mare viteză.

Pentru a opri maşina şi a reține şoferul, polițistul de frontieră a tras un foc de avertisment înspre pneurile autoturismului, însă nici de această dată individul de la volan nu a oprit. Polițiştii de frontieră au continuat să urmărească autovehiculul respectiv, iar după aproximativ un kilometru au descoperit autoturismul abandonat în albia râului Suceava, în interiorul acestuia aflându-se mai multe colete care conțineau țigări de contrabandă. Polițiştii de frontieră au monitorizat zona pentru a da de urma şoferului, însă fără succes. Autoturismul plin cu țigări a fost transportat la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.740 de pachete, marca Marble, în valoare de 43.700 de lei, cantitate ce a fost confiscată. Autoturismul folosit la activitatea infracțională, în valoare de 5.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor. În continuare se fac verificări pentru găsirea persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale. (D.Z.)

 

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. AdrianRD 17/04/2018 la ora 14:03 -

    Polițiștii de frontiera din zona Vicov-Ulma ar trebui dotați cu pistoale mitraliera, un pistol simplu a devenit ineficient impotriva contrabandistilor de țigări.