Sunday , April 28 2024

Flutur reia oferta de a acorda “azil turistic” celor care vizitează Bucovina

„Sigur că nu facem ceva deosebit, dar e un loc unde te ajută şi natura şi oamenii. Nu suntem noi mai cu moţ că facem ceva în plus, dar ar fi păcat să nu pui în valoare un potenţial uriaş, inclusiv uman, pe care îl ai şi care îţi percutează foarte bine dacă ştii ce vrei şi să-i iei parteneri cu tine la drum”, a mai spus Gheorghe Flutur, la Conferinţa naţională a ghizilor din România, care se desfăşoară la Suceavaflutur 19 dec 2017

Zilele acestea s-a desfăşurat la Su­ceava Conferinţa naţională a ghizilor din România, prilej cu care preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a reiterat o mai veche invitaţie de-a sa, în sensul că oferă “azil turistic” celor care vizitează Bucovina. „Veniţi cu grupuri mari de turişti! Eu vă promit că vă acord azil tu­ristic”, au fost cuvintele rostite în încheiere de Gheorghe Flutur, în aplauzele participanţilor. El le-a transmis ghizilor că au suficiente motive pentru a veni cu mulţi turişti în zonă.

„Sigur că nu facem ceva deosebit, dar e un loc unde te ajută şi natura şi oamenii. Nu suntem noi mai cu moţ că facem ceva în plus, dar ar fi păcat să nu pui în valoare un potenţial uriaş, inclusiv uman, pe care îl ai şi care îţi percutează foarte bine dacă ştii ce vrei şi să-i iei parteneri cu tine la drum”, a mai spus Gheorghe Flutur.

În expunerea sa de luni seară – la deschiderea lucrărilor Conferinţei naţionale a ghizilor din România, care se desfă­şoa­ră la Suceava – Gheorghe Flutur a pre­zentat programul din acest an din judeţul Suceava, arătând ofertele din perioada de primăvară-vară, aşteptările optimiste pri­vind un număr mare de turişti.

Referitor la calendarul evenimentelor din primăvară, Gheorghe Flutur le-a spus ghizilor că anul acesta, în cadrul proiectului Paştele în Bucovina, un moment special va fi concertul de toacă şi clopote, iar „Hora Bucovinei”, care se va organi­za în luna mai, va include toate minorităţile din Bucovina.

În luna iunie va fi organizat Festivalul «Ciprian Porumbescu», iar din 24 iunie (când este hramul Sucevei) până în 2 iulie (hramul de la Putna) se va derula Programul Stefanian, în acest an fiind lansate drumurile lui Stefan cel Mare cu indicatoare spre ctitoriile domnitorului. În acest context, şeful administraţiei ju­de­­ţene sucevene a reamintit despre proiectul Pelerin în Bucovina, inaugurat în 2009 cu un pelerinaj de la Stefan Dom din Viena la Putna.

În august va fi organizată cea mai mare ediţie a Festivalului Medieval, cu peste 500 de participanţi, din ţară şi din străinătate, dar şi Bucovina Rock Castle. Tot în luna august, un eveniment important este Festivalul păstrăvului pe Bistriţa (desfăşurat pe raza comunei Ciocăneşti). Seful administraţiei judeţene sucevene a evocat vechile obiceiuri care erau în zo­nă, legate de plutărit şi crede că organi­zându-se plimbări cu plutele pe Bis­triţa, bătrânii plutaşi vor putea fi o mărturie vie a ceea ce înseamnă plutăritul, chiar dacă acesta a dispărut în forma amplă de odinioară, iar în curând se va putea vorbi numai din cărţi despre plutărit.

Prezentând calendarul evenimentelor din toamnă, Gheorghe Flutur a arătat că în septembrie va fi organizată Sărbă­toa­rea Muntelui pe Rarău. El a legat acest eveniment de un anunţ – mai exact reite­rarea unei intenţii a administraţiei jude­ţene -, şi anume că anul acesta va începe să fie modernizat încă un drum judeţean de acces spre platoul Masivului Rarău: este vorba de porţiunea din DJ 175A cu ple­­care din Câmpulung Moldovenesc, zo­na Izvorul Alb şi până la intersecţia cu DJ 175B Pojorâta – Rarău, care fusese mo­dernizată în primul său mandat de preşe­dinte al CJ Suceava. Tot în pre­zen­tarea calendarului evenimentelor de toam­nă cu potenţial ­tu­ristic, Gheorghe Flutur a făcut referire la „Oktoberfest în Est”. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Suceveanca Lăcrimioara Perijoc, argint la Campionatele Europene de box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc a pierdut, sâmbătă, meciul disputat cu reprezentanta Serbiei, Sara Cirkovic, în …

3 comments

  1. Domnilor, individul acesta m-a innebunit cu turismul in Bucovina.Cred ca, in afara de flecareala nu se pricepe la nimic. Ce economie, ce bussines ,vax.

  2. Bucovina (județul Suceava) are un potențial turistic uriaș. Problema principala în exploatarea acestui potențial turistic este infrastructura rutiera și feroviara, care lasă mult de dorit în județul Suceava.

  3. Vorbe goale “de claca ” turismul este o activitate de prestari servicii si la noi nu poate fi o activitate economica de baza pt. ca nu are cine sa vina , nu are de ce sa vina si nu are pe unde pt. ca nu avem autostrazi si nici sosele modernizate !!!
    Singura activitate economica care se oreteaza la noi este productia industriala pt. ca nici zona agricola nu suntem este adevarat pt. refacerea industriei ne trebuie in conducerea judetului OAMENI DEDICATII…..