Flutur, parlamentarilor suceveni ai PSD și ALDE: “Ați ratat șansa de a fi patrioți, de a ține la acest județ cu riscul de a vă pune rău cu Teleormanul”

18/02/19 ora:7:31am

Gheorghe Flutur, președinte al PNL Suceava și președintele Consiliului Județean Suceava, a acuzat ieri extrem de dur parlamentarii suceveni ai PSD și ALDE, care au votat în bloc Bugetul pe 2019 și au respins amendamentele depuse de PNL. Liderul liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, a acuzat parlamentarii social-democrați suceveni și pe cei de la ALDE că „au ratat șansa de a fi patrioți, de a ține la acest județ cu riscul de a se pune rău cu Teleormanul”.

El le-a cerut parlamentarilor social-democrați suceveni să nu-i „aburească” pe cetățeni cu proiecte care se datorează primarilor pentru că parlamentarii care cer voturi nu au niciun merit pentru acele proiecte ale primarilor și cu care se laudă parlamentarii. „Veți avea un greu examen de trecut cu sucevenii și vă garantez că vă vom întreba mereu de acest lucru, oriunde veți fi. Nu încercați să aburiți populația acestui județ, că nu ține! Lumea este informată. Vă aștept în teren să dați explicații!”, le-a transmis Gheorghe Flutur.

În continuaere, liderul liberalilor suceveni a adresat „domnilor parlamentari PSD-ALDE” câteva întrebări care, în opinia sa, vor trebui să capete un răspuns pe care să-l primească populația și i-a mai întrebat pe respectivii parlamentari „Cu ce obraz vin în județul Suceava?”.

Ca și cu alte ocazii, vârf de lance la atacurile împotriva PSD este proiectul „Suceava – utilități și mediu la standarde europene” demarat de PSD înainte de 2004 și care crează probleme și acum zecilor de primării implicate. „Ați băgat în faliment 61 de localități prin programul „Utilități și Mediu” marca PSD Suceava prin care, timp de 25 de ani, primăriile trebuie să plătească aproape 200 de milioane de euro în total, credit și dobânzi. Numai Primăria Câmpulung Moldovenesc are de achitat două milioane de euro anual”, a început acuzațiile liderul PNL Suceava. El a continuat tot în legătură cu un obiectiv de investiții inițiat în cadrul acelui proiect și a dezvoltat apoi tema la niște demersuri actuale privind extinderile rețețelor de gaz. „Nu ați avut curajul să susțineți amendamentul nostru pentru construcția de magistrale de gaz natural spre Vatra Dornei și alte 50 de localități de care să beneficieze 80.000 de suceveni. Ați votat împotriva acestui amendament când știți că tot voi ați mărit exagerat prețul lemnului de foc. Cu ce obraz veniți să explicați că vă judecați cu 500 de biserici din județul Suceava dorind să le luați proprietatea și ați blocat conducta de gaz spre Dorna?”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Tema infrastructurii rutiere a fost folosită din plin în retorica liderului liberal: „Cu ce obraz veniți și cum vă uitați în ochii sucevenilor când ați întârziat șapte ani finalizarea unui rest al șoselei de centură a Sucevei și ați sufocat municipiul reședință de județ? Cu ce obraz veniți pe Valea Bistriței unde de șapte ani durează lucrările la drumul care să ne lege de Pasul Prislop și nu l-ați terminat? Cu ce obraz le veți explica sucevenilor că ați fost împotriva modernizării DN 2 care leagă Suceava de București și care arată jalnic de la Fălticeni spre Roman? Cu ce obraz veți veni în fața sucevenilor știind că ați votat împotriva realizării de sensuri giratorii și modernizări de intersecții ca să diminuăm numărul de accidente rutiere grave care, în guvernarea voastră, sunt cele mai multe din țară?”.

În final, nu au lipsit nici referiri la două aspecte asupra căruia Gheorghe Flutur a insistat mai mult în ultimii ani: sănătatea și Diaspora. „Cu ce obraz veți explica familiilor că v-ați opus construcției unui spital de copii în Suceava, sau a unei Săli polivalente, ca în toate marile orașe din țară? Cu ce obraz veți răspunde celor plecați la lucru în străinătate, dacă nu vă interesează investițiile pentru dezvoltare, ca să-i putem convinge să revină acasă?”. (Dan PRICOPE)