Flutur face apel la fluidizarea traficului, îndeosebi în perioada Paștelui, în zonele cu turiști

22/04/19 ora:5:06am

Luna viitoare, în ședința CJ Suceava, ATOP va prezenta o analiză a cauzelor accidentelor grave din județul nostru

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut, săptămâna trecută, apel la Poliția Rutieră pentru fluidizarea traficului în zonele cu turiști în special în perioada Sărbătorilor Pascale. „Fac un apel, pentru fluidizarea traficului în zonele cu turiști mulți. Sucevița e campioană. Cea mai mare densitate de turiști o avem acolo. și zona Humorului și Câmpulung și Vatra Dornei au crescut foarte mult față de anul trecut”, a declarat Gheorghe Flutur. 

Citând dintr-o statistică, șeful administrației județene sucevene a adăugat că „niciodată orașul Suceava nu a fost atât de plin de turiști ca în acest an de Paști” și a pus acest aspect pe seama evenimentelor care sunt organizate, adăugând că Muzeul și Cetatea de Scaun sunt niște magneți care atrag. Apelul acestuia a fost făcut în plenul ședinței ordinare a deliberativului județean din data de 18 aprilie, după ce, în prealabil, a fost prezentat raportul trimestrial al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Suceava. „Au început reproșurile din partea unor turiști care traversează Humorul în două ceasuri, sau alte zone, și va trebui să găsim formule de fluidizarea traficului în anumite zone în perioada care urmează”, a spus președintele CJ Suceava. El a menționat că este nevoie și de curățenie pentru că, din păcate, parcările de pe drumurile naționale arată foarte rău. „Sunt tomberoane, gunoaie depozitate nu le ia nimeni. Să facă un contract cu cineva că nu ne fac cinste”, a conchis Gheorghe Flutur. Precizăm că în Duminica Paștilor vor fi organizate concerte, Clopotele Bucovinei și Concertul de toacă, urmând să vină și Ovidiu Lipan Țăndărică.

Pe de altă parte, în cadrul dezbaterii de joi a raportului trimestrial al ATOP Suceava, președintele CJ a cerut ATOP să facă în luna mai o analiză a cauzelor accidentelor grave din județul nostru, analiză la care vor fi și reprezentanți ai CJ Suceava – drumurile județene, precum și cei de la drumurile naționale. „ATOP să facă în luna mai o analiză a cauzelor accidentelor de circulație și, în special, a accidentelor mortale la care să fie implicați și reprezentanții Companiei Naționale Drumuri, CNAIR, neapărat”, a spus Gheorghe Flutur. Explicând că s-au făcut eforturi pentru repararea drumurilor județene, dar și că vremea rea din ultimele zile nu a permis nici măcar plombarea drumurilor afectate mai ales că în zona de munte a nins, Gheorghe Flutur a spus că instituțiile de ordine își fac treaba în județ și că nu depinde doar de acestea reducerea numărului de accidente, ci de mult mai mulți factori. „Depinde și de infrastructură pe care trebuie să o facem mai bună”, a spus Flutur.

România este țara cu cel mai mare număr de accidente mortale în Uniunea Europeană, potrivit unui raport al Comisiei Europene publicat în publicația britanică The Sun – cea mai mare rată de decedați la un milion de persoane, respectiv 96. Județul Suceava este pe primul loc în țară la accidente rutiere mortale. „Nu putem să stăm liniștiți. Suntem campioni. România este campion în Europa, din păcate, la mortalitatea în accidente rutiere și Suceava este campioană în România. Noi, din păcate, suntem în top trist, negru și aici trebuie să ne implicăm mai mult”, a spus Gheorghe Flutur. (Dan PRICOPE)