Matt Schofield, in aceasta seara, la Blues ConFusion Festival

1/07/17 ora:10:41am

Vineri seara, iubitorii de blues din Suceava s-au delectat cu concerte de exceptie ale celor de la TRANS EXPRESS  si al lui A.G. WEINBERGER, sustinute la Cetatea de Scaun, in cadrul BLUES CONFUSION FESTIVAL . Chiar daca programul a fost decalat cu peste o ora, sute de spectatori au asistat incantati la show-ul de exceptie al lui Winberger, incheiat cu aplauze, aproape de ora 2 din noapte.IMG_20170630_222221_1_resized_20170701_113151535_tn

Sambata, in ultima seara a Festivalului BluesConFusion de la Suceava, vedeta va fi britanicul Matt Schofield. Programul manifestarilor de astazi de la Cetatea de Scaun este urmatorul: 19:00 – Andrei Cerbu & The Crossroads;  19:30 – Marius Dobra Band; 20:30 – Joe Rusi; 22:00 – Matt Schofield. Oscar Wilde Pub, ora 00:30: jam-session.

ANDREI CERBU & The Crossroads (RO)Andrei este, cu siguranţă, cel mai bun chitarist al generaţiei sale, premiat, pe lângă concursurile din ţară, şi în Hollywood cu 2 medalii de aur, una de argint şi una de bronz la diverse categorii muzicale. La doar 14 ani are deja experienţa scenelor mari, iar apetitul lui pentru Jimi Hendrix şi Stevie Ray Vaughan l-au determinat să îşi construiască o formulă de trio cu doi muzicieni ieşeni.

Marius Dobra este un împătimit al blues-ului electric cu influenţe texane, moderne, un show-man complet. Marius este un român stabilit de ceva vreme în Austria şi este un invitat permanent al scenelor de blues de acolo. A reprezentat România cu succes la European Blues Challenge în 2015.

JOE RUSI & The Mighty Mojitos (NO) – nominalizat Grammy pentru ultimul său album, Joe propune anul acesta un show cu totul special, având drept invitat special pe Adi Stoenescu, unul dintre cei mai talentați pianiști români ai noii generații. Un artist cu multiple distincţii culturale norvegiene, un obişnuit al topurilor de specialitate, profesor de muzică la o prestigioasă şcoală scandinavă, Mircea Rusi va susţine şi anul acesta un recital ce va conține multe compoziții proprii, dar și câteva interpretări originale ale unor standarde, Și, așa cum a promis anul trecut, va continua seminarul gratuit pe care îl oferă copiilor de liceu cu atâta generozitate.

MATT SCHOFIELD (U.K.) – Revistele de specialitate îl aşează în elita mondială a muzicii, alături de Eric Clapton, Peter Green sau Robben Ford, în vreme ce alţii îl consideră cel mai bun cântăreţ de blues al generaţiei sale. Proiectul actual presupune patru artişti extrem de talentaţi, din Statele Unite şi Anglia, iar turneul european include, pe lângă Suceava, România şi oraşe importante din Germania, Austria, Anglia, Scoția, Belgia, Franţa şi Cehia. Artistul blues al anilor 2010, 2011, 2012, inclus în British Blues Hall Of Fame, unul dintre cei mai talentaţi artişti ai generaţiei sale, Matt este nerăbdător să întâlnească un public cald și pasionat de muzică declarând că este onorat să fie invitat pentru prima dată în România, la Suceava, în acest festival. Stilul său modern, cu accente funk și soul este o reală încântare pentru oricine și cu siguranță show-ul lui este neratat.

Accesul publicului este permis incepand cu ora 17.30. Pretul unui bilet intreg este 40 lei de persoana, pentru elevi, studenti si pensionari, biletul fiind redus la 20 lei.(T.V.)

 

Blues-Con-Fusion-2017Festivalul Internațional de Mu­zică „Blues ConFusion” , Su­ceava, a ajuns anul acesta la cea de-a opta ediție. Dedicat inițial memoriei lui Fani Adumitroaie, un nume important al mișcării de blues din România, „Blues ConFusion” s-a trans­­format în mod spectaculos dintr-un eveniment „in memoriam” într-un element din identitatea culturală suceveană, un eveniment cu în­sem­nătate națională, un fenomen regional comparabil cu festivalurile de gen din Europa. Pentru a încălzi publicul în așteptarea evenimentului, a fost lansat filmul „The Story, The City, The Blues – Suceava 2016”, un documentar dedicat edi­ției de anul trecut. Poate fi vizio­nat gratuit online pe Youtube și pe Facebook.  Organizatorii au transmis că, așa cum s-a întâmplat în fiecare an, evenimentul este și în 2017 posibil datorită asocierii cu Primăria Municipiului Suceava, Consiliul Local Suceava, și parteneria­­tului cu Consiliul Județean Su­cea­va, prin Centrul Cultural Bucovina și Muzeul Bucovinei.

Si anul aceasta,  gazda principală a concertelor din cadrul festivalului este Cetatea de Scaun, unde au concertat câte 4 trupe pe seară, vineri 30 iunie și sâmbătă, 1 iulie 2017.  (O.S.)