Femeie de 76 de ani găsită de fiul ei înecată în fântâna din fața casei

12/09/19 ora:12:02am

Ea era diagnosticată cu tulburări psihotice acute și tranzitorii, tulburări mentale datorate unei leziuni cerebrale și nu mai urma tratamentul prescris. Fiul ei venise în vizită și a găsit-o moartă într-o fântână din dreptul casei părintești 

O femeie de 76 de ani din Vulturești a fost găsită marți, 10 septembrie, moartă în fântâna din fața casei. În acea dimineață, în jurul orei 06.30, Marian A., de loc din satul Giurgești, comuna Vulturești, s-a deplasat la domici­liul părinților săi, Adrian și Lucreția A., de 76 ani, din aceeași localitate, și a constatat că mama sa, Lucreția, lipsește de acasă. A căutat-o prin curtea și pe la vecini, apoi a văzut că femeia se afla înecată în fântâna situată în drumul comunal, în dreptul casei sale. Fiul a sesizat Poliția Rurală Preutești prin 112.. La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Fălticeni, care a scos-o pe Lucreția A. din fântână, iar un echipaj de la Ambulanța Fălticeni a efectuat manevre de resuscitare, constatând ulterior decesul.

Femeia era cunoscută cu diagnosticul de episod depresiv, tulburări psihotice acute și tranzitorii, alte tulburări mentale datorate unei leziuni cerebrale, unei disfuncții cerebrale și unei afecțiuni și în ultima perioadă a refuzat să își ia tratamentul, amenințând că se va arunca în fântână. În cauză nu există suspiciuni cu privire la cauzele decesului. A fost sesizat Serviciul de Medicină Legală Suceava pentru efectuarea necropsiei, iar cadavrul a fost depus la morga Spitalului Municipal Fălticeni. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă. (O.S.)