O rădăuțeancă de 30 de ani, mamă a patru copii, ucisă la Timișoara de iubitul gelos

18/04/19 ora:8:54am

Rădăuțeanca, plecată de ani buni în vestul țării, lucra ca femeie de serviciu la o firmă care asigură curățenia în vagoanele de tren. Marți după-amiaza a fost înjunghiată de cinci ori, în apropierea depoului de locomotive din Timișoara, de Florin Scripcariuc, un bărbat de 33 de ani, tot din Rădăuți. Cei doi au fost iubiți și aveau împreună un copil de doi ani, dat însă în grija statului. De vreo două luni se despărțiseră, iar Scripcariuc le-a spus procurorilor că a ucis-o pentru că era gelos: “O iubeam. M-a sunat la telefon să aud cum face dragoste cu un băiat din depou” . Femeia ucisă mai avea încă trei copii mici, din alte relații, preluați însă și aceștia de3 instituțiile de ocrotire a copilului 

Foto: opiniatimisoarei.ro

Foto: opiniatimisoarei.roO femeie în vârstă de 30 de ani a fost găsită moartă, marți, în zona depoului de locomotive din Timișoara, după ce a fost înjunghiată de mai multe ori cu un cuțit de un bărbat. Principalul suspect a fost încă de la început fostul concubin al femeii, care a reușit să fugă înainte de sosirea echipajelor de poliție.

Polițiștii l-au prins miercuri dimineata pe Florin Dumitru Scripcariuc, bărbatul de 33 de ani, de loc din Brodina, în acte figurând cu domiciliul în Rădăuți,  acuzat că și-a ucis fosta iubită în depoul CFR din Timișoara.  V.M.G, femeia în vârstă de 30 de ani a murit după ce a fost lovită de mai multe ori cu un cuțit, de două ori zona toracică și de două ori zona cervicală, fiind atinsă la un plămân și la o arteră.

Barbatul a fost depistat în trenul Timisoara – Iași cu care intentiona sa plece ieri dimineață. A fost încătusat si dus la audieri. Imediat după ce a fost prins, bărbatul a recunoscut fapta, declarând că a fost foarte gelos. Bărbatul a fost reținut și dus la audieri. Sub escorta Poliției, tânărul a spus că a fost orbit de gelozie. „Am fost gelos. O iubeam. M-a sunat la telefon să aud cum face dragoste cu un băiat din depou”, a declarat tânărul, care a mai spus că imediat după crimă a aruncat cuțitul și s-a dus în Gara de Nord din Timișoara.

O martoră a povestit cum a avut loc crima. „Una dintre femeile care a văzut cum s-a petrecut asasinatul a povestit că victima ”m-a sunat pe mine pe la prânz și mi-a zis ăla a venit, mă urmărește și e beat. Eu când am venit spre clădire l-am văzut pe pod. Nici n-am vorbit mult, în 20 de minute a apărut la colț aici, la doi metri de bancă. N-a zis nimic, doar a fugit spre bancă și a înjunghiat-o direct. Ea a apucat să zică doar Florine, lasă-mă-n pace”, a declarat martora pentru pressalert.ro.

Conform opiniatimisoarei.ro,  femeia era din Rădăuți, județul Suceava, și lucra ca femeie de serviciu la firma ce asigură curățenia în vagoanele de tren, iar fostul ei iubit era șomer de două luni, de când i se desfăcuse contractul de muncă de la aceeași socie­tate.  Cei doi aveau împreună un copil de numai 2 ani, care se află într-un centru de plasament. Femeia ucisă mai avea alți 3 copii mici, din alte relații, care sunt, de asemenea, în grija statului.

Barbatul de 33 de ani a fost prins de politisti miercuri dimineata. FOTO: pressalert.ro

În 2005, Scripcariuc a violat o fată de 13 ani, la Rădăuți

“În după-amiaza zilei de 16 aprilie, în jurul orei 16.35, în timp ce se afla în fața locuinței fostei sale concubine din municipiul Timișoara, i-a aplicat acesteia cinci lovituri de cuțit în spate în regiunea scapulară stângă, în hemitoracele stâng și în zona cervicală, le­ziuni traumatice grave ce au condus la decesul victimei. S-a reținut, de asemenea, că suspectul a premeditat fapta, venind în cursul dimineții din Cluj, s-a înarmat cu un cuțit, după care a urmărit victima pe parcursul mai multor ore la serviciu, pândind-o apoi în apropierea locuinței sale”, a declarat presei prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, Mihaela Pop.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lăngă Tribunalul Timiș au dispus, miercuri, reținerea pentru 24 de ore și continuarea urmăririi penale față de Scripcariuc, sub aspectul săvărșirii infracțiunii de omor calificat cu premeditare, comis în stare de recidivă.

Procurori din Parchetul Timiș au precizat că recidiva se referă la faptul că bărbatul mai avea în sarcină o condamnare pentru viol.

Conform ­procuro­rilor timișoreni, în anul 2005, pe când avea vârsta de 19 ani, Scripcariu a fost arestat pentru că a violat o minoră de 13 ani dintr-un centru de plasament, pe care a amenințat-o cu un cuțit. Fata, internată în centrul de plasament “Universul Copiilor” din Rădăuți, împreună cu alte două   fete de 13 și 12 ani, a fost ademenită pe un câmp la marginea orașului, fiind violată sub ochii colegelor sale.

Activitatea in­frac­țională a lui Scripcariu a început în anul 2001. La vârsta de 15 ani, acesta a fost arestat preventiv fiind acuzat de tâlhărie, tentativă de viol și distrugere. Individul, împreună cu doi veri de-ai săi, au vrut să violeze o femeie doar pentru că soțul ei a refuzat să le dea un foc. După această faptă a făcut doar doi ani de pușcărie, fiind eliberat condiționat în 2003. (O.S.)