Thursday , March 28 2024

Escrocul Ovidiu Rusu a fost trimis în judecată pentru alte cinci ţepe

Ovidiu-Rusu [800x600]

Ovidiu Rusu a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi înşelăciune. El este acuzat că, în perioada iunie – septembrie 2012, a înşelat cinci persoane dându-se drept procuror, avocat sau chiar chestorul Petre Tobă. El le cerea victimelor diferite sume de bani, pentru a le scăpa chipurile rudele de închisoare

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ovidiu Rusu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă şi două infracţiuni de înşelăciune. In sarcina acestuia s-a reţinut faptul că în perioada 30 – 31 august 2012, dându-se drept procurorul I.M. şi lăsând să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Oradea, a solicitat de la numita K.V. suma de 2.000 de euro pentru a-i determina pe aceştia să dea o soluţie favorabilă, în procesul având ca obiect executarea mandatului european de arestare emis de autorităţile austriece pe numele soţului ei.
In perioada 3-11 septembrie 2012, pretinzând că este „procurorul O.” şi lăsând să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor din cadrul instanţelor sucevene, a cerut şi primit de la partea vătămată V.C. sume de bani sub pretextul de a-i determina pe aceştia să îşi exercite într-un anumit mod atribuţiile de serviciu, în sensul punerii în libertate a numitului G.I.C., arestat preventiv într-o cauză penală.
In perioada 8-9 septembrie 2012, pretinzând că este „procurorul O.E.” şi lăsând să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor, a pretins de la persoanele vătămate V.B. şi R.C. sume de bani pentru a-i determina pe judecători să dispună punerea în libertate a fiilor lor, I.B. şi C.C..
In perioada 17-19 septembrie 2012, pretinzând că este chestorul Petre Tobă şi lăsând să se creadă că are influenţă asupra judecătorilor învestiţi a decide cu privire la starea de arest a numitului C.P., a cerut sume de bani de la partea vătămată D.P. pentru a-i determina pe aceştia să dipsună punerea în libertate a lui C.P..
In perioada 16 iunie-3 iulie 2012, pretinzând că este „procurorul O.E.”, a indus în eroare partea vătămată M.O. determinând-o să achite suma de 13.500 de euro, sub pretextul că poate ajuta la eliberarea fiului său, D.P.O., arestat în temeiul unui mandat european de arestare emis de autorităţile italiene.
In perioada 21-26 septembrie 2012, pretinzând că este avocatul Laurian Ostaficiuc a indus în eroare partea vătămată V.P. şi sub pretextul că o poate ajuta la eliberarea din penitenciar a fiului său, C.P., a pretins şi primit suma de 3.000 de euro.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava. Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
A stors peste 100.000 de euro, dându-se preşedinte al Curţii de Apel Suceava
Ovidiu Rusu, unul dintre cei mai cunoscuţi escroci din România, se află în prezent după gratii, el fiind condamnat definitiv de Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, în data de 1 aprilie 2013, la nouă ani de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă, instigare la fals material în înscrisuri, uz de fals, folosirea instrumentelor oficiale false, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi uzurparea de calităţi oficiale.
In acest dosar, Ovidiu Rusu a fost acuzat că a păcălit mai multe persoane din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani, unde era închis după ce, în 2006, fusese condamnat la patru ani de detenţie pentru că a înşelat trei persoane pretinzând că este procuror anticorupţie şi reprezentant al Ligii de Apărare a Drepturilor Omului. Astfel, în perioada 2008 – 2009, aflat în penitenciar şi ajutat de fratele său, bărbatul purta conversaţii telefonice cu diverse persoane pretinzând că este preşedintele Curţii de Apel Suceava, respectiv procurorul general al Curţii de Apel Suceava şi a primit de la aceştia 100.852 de euro şi 3.200 de lei. În 18 august 2011, când fusese dus la Judecătoria Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă a reuşit să fugă de pe holurile instanţei cu câteva minute înainte de pronunţare sentinţei de arestare. El a fost dat în urmărire şi a fost prins la începutul lunii octombrie 2011, la Iaşi, când încerca să înşele alte persoane cărora le promitea că va interveni în favoarea lor fiind magistrat.
Intr-un alt dosar, Ovidiu Rusu a fost condamnat de Judecătoria Rădăuţi, pentru fapte similare, la o pedeapsă de patru ani şi şase luni de închisoare. Curtea de Apel Suceava i-a admis însă recursul, şi a trimis cauza spre rejudecare Tribunalului Suceava, schimbând astfel şi încadrarea juridică a faptelor pentru care a fost trimis în judecată. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Un bărbat de 28 de ani și tatăl său au terorizat luni în șir o familie din Vama pentru o bucată de pământ. Tânărul a fost reținut

Polițiștii din Vama au în lucru un dosar dosarul penal privind comiterea infracțiunilor de tulburare …