Elevii suceveni s-au întors cu premii importante de la olimpiadele naţionale de Engleză, Franceză şi Spaniolă

11/04/18 ora:6:52am

Teodora Juncu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Petru Rareş“, a obţinut premiul I la Olimpiada Naţională de Limbă Franceză.  Cosmina Mihaela Strugaru, de la Colegiul Naţional ”Nicu Gane” din Fălticeni, şi Andreea Gînga, de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava au obţinut punctaj maxim, 100 de puncte, la proba orală a olimpiadei. La Olimpiada Naţională de Limbă Engleză, respectiv Spaniolă, elevii suceveni au obţinut câte trei menţiunipremii nationale

Elevii suceveni care au participat în cursul săptămânii trecute la olimpiadele naţionale de Engleză, Franceză şi ­Spa­niolă s-au întors cu premii importante. Du­pă cum reiese din datele transmise de inspectorul şcolar Constantin Tiron, cele mai bune rezultate au fost obţinute la Olimpiada Naţională de Limbă Franceză, unde Teodora Juncu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Petru Rareş“, a obţinut premiul I, iar Cosmina Mihaela Strugaru, de la Colegiul Naţional ”Nicu Gane” din Fălticeni, şi Andreea Gînga, de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Su­ceava au obţinut punctaj maxim, 100 de puncte, la proba orală din cadrul olimpiadei. Alţi şase elevi suceveni au primit premii speciale din partea Inspectoratului Scolar Judeţean Buzău.

Olimpiada Naţională de Limba Engleză a avut loc în perioada 2-6 aprilie în judeţul Constanţa, iar lotul sucevean a fost format din opt elevi. Trei dintre aceştia au obţinut menţiune. Este vorba despre Maria Cuconu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional “Stefan cel Mare” Suceava, pregătită de profesorii Bucaciuc Elisabeta şi Savin Giosan Mariana; Leonte Tudor Bujdei, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional ”Eudo­xiu Hurmuzachi” Rădăuţi, pregătit de pro­fesorii Cîrciu Loredana şi Muntean Ana Maria; Stefania Maria Mocrei Rebrean, elevă în clasa a XI-a, la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava, pre­gă­tită de prof. Andronachi Nicoleta şi Fomin Ana Maria.

La Olimpiada Naţională de Limbă Spa­niolă, care s-a desfăşurat în aceeaşi perioadă la Târgovişte, au participat trei elevi din judeţul nostru, toţi trei obţinând menţiune. Octavian George Gherasim, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava, pregătit de prof. Norocel Ancuţa, a primit menţiune specială MEN, iar Sabina Semenciuc, elevă în clasa a X-a, şi Diana Florina  Căr­cea­nu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Na­ţional ”Petru Rareş” Suceava, ambele pre­gătite de prof. Ancuţa Norocel, au primit menţiune specială, premiu acordat de ISJ Dâmboviţa.

“Felicitări elevilor şi profesorilor îndrumători pentru frumoasele rezultate obţinute!”, le transmite profesorul Constantin Tiron, inspector şcolar pentru limbi străine la ISJ Suceava. (Cristina RUSTI)