Elev batut de profesor in timpul orei, la Scoala “Mihai Eminescu” din Radauti

12/12/10 ora:10:23pm

N un elev de clasa a VIII-a sus]ine c\ a fost agresat de profesorul de muzic\ Dorin {cheul, `n timpul orei de curs [i `n fa]a celorlal]i colegi, pentru c\ s-ar fi “bulg\rit” `n pauz\ cu fiica dasc\lului n S.L. de 14 ani a ob]inut un certificat medico-legal din care rezult\ c\ `n urma leziunilor are nevoie de 4 zile de `ngrijiri medicale n profesorul incriminat declar\ c\ doar l-a tras brusc de hain\, dar nu l-a lovit pe b\iat, pentru ca a refuzat s\ se ridice `n picioare n Parchetul de pe l=ng\ Judec\toria R\d\u]i, Inspectoratul {colar [i conducerea [colii vor demara anchete `n acest caz

Un profesor de la la {coala General\ “Mihai Eminescu” din R\d\u]i este acuzat c\ a b\tut `n timpul orelor de curs b\iat de 14 ani, elev `n clasa a VIII-a la institu]ia [colar\. O pl=ngere `n leg\tur\ cu cele `nt=mplate a fost `nregistrat\ vineri, 10 decembrie a.c., la Parchetul de pe l=ng\ Judec\toria R\d\u]i fiind trimis\, o reclama]ie privind acest eveniment fiind transmis, tot vineri, Inspectoratului {colar Jude]ean Suceava. Sesiz\rile la adresa profesorului de muzic\ Dorin {cheul vin din partea lui Ionel Levi]chi, om de afaceri din R\d\u]i, tat\lui elevului S.L., care, sus]ine p\rintele, a fost b\tut de profesor.

Potrivit pl=ngerii penale depuse la parchet, `mpotriva profestorului Dorin Scheul se cere demararea cercet\rilor [i trimiterea `n judecat\ a cadrului didactic sub aspectul s\v=r[irii infrac]iunii de lovire, prev\zut\ `n articolul 180, alineatul 1, din codul penal. Dac\ va fi g\sit vinovat, profesorul risc\ o sanc]iune penal\  cu `nchisoare de la o lun\ la trei luni sau amend\.

~n motivarea pl=ngerii depus\ la parchet, se arat\ c\ `n data de 6 decembrie a.c., `n timp ce copiii se aflau `n pauz\, `n curtea [colii, ace[tia s-au luat la bulg\real\. “~n timpul jocului fiul meu s-a bulg\rit cu fiica profesorului Scheul Dorin. Men]ionez c\ copiii nu [i-au provocat nicio leziune `n timpul jocului. ~n data de 9 decembrie 2010, la ora de muzic\, profesorul Scheul Dorin l-a admonestat pe fiul meu, mot=v=nd c\ a lovit-o pe fiica lui cu z\pad\, dup\ care l-a lovit repetat  – tr\g=ndu-l de haine [i tr=ntindu-l de banc\, provoc=ndu-i leziuni ce necesit\ un num\r de 3 – 4 zile `ngrijiri medicale”, se arat\ `n pl=ngerea penal\ semnat\ de p\rintele copilului care adaug\ faptul c\ “acestea s-au `nt=mplat de[i fiul meu, de fa]\ cu to]i colegii lui [i-a cerut scuze dac\ fiica profesorului s-a sup\rat c\ a fost bulg\rit\”.

Cele sus]inute de tat\l elevului, `n special faptul c\ b\iatul ar fi fost agresat, este confirmat `n certificatul medico – legal eliberat. “Fa]\ de cele ar\tate mai sus, azi, `n ziua de 10 decembrie a.c., m-am prezentat cu fiul meu la cabinetul de medicin\ legal\, unde `n urma controlului s-a constatat c\ b\iatul are echimoze ce necesit\ 3-4 zile de `ngrijiri medicale, fapt “, a mai ar\tat Ionel Levi]chi.

~ntr-adev\r, cabinetul medico-legal R\d\u]i a eliberat vineri, s\pt\m=na trecut\, Certificatul medico- legal nr. 64/M/10.12.2010, din care reiese c\ S.L., `n v=rst\ de 14 ani, `nso]it de tat\l s\u, s-a prezentat la cabinetul de medicin\ legal\ din R\d\u]i, unde s-a stabilit c\ b\iatul are o echimoz\ `n zona mandibular\, o alt\ echimoz\ `n zona hemitoracic\ [i `n plus, copilul a acuzat dureri toracice [i dureri epicraniene.

Pe aceste considerente, medicul legist, dr. Camelia Coroam\ a concluzionat c\ S.L. prezint\ leziuni de violen]\ care s-au putut produce prin lovire sau de corpuri dure `n condi]iile datelor de anchet\. S-a tras de asemenea concluzia c\ leziunile pot data din 9 decembrie a.c. [i `ntr-adev\r, s-a constatat c\ necesit\ 3- 4 zile de `ngrijiri medicale pentru leziunile provocate.

N  {eful I{J a[teapt\ o sesizare transmis\ deja pentru demararea unei anchete

Petru Carcalete, inspectorul  [colar general al I{J Suceava a declarat c\ nu are cuno[tin]\ despre evenimentul `n care a fost implicat profestorul de muzic\ de la Scoala Mihai Eminescu din R\d\u]i dar c\ a[teapt\ o sesizare oficial\ la Insoectorat, `n urma c\reia s\ dispun\ verific\rile. De cealalt\ parte, Ionel Levi]chi, tat\l b\iatului agresat, a declarat c\ reclama]ia a fost trimis\ deja de vineri la I{J, urm=nd ca, foarte probabil, s\ ajung\ pe masa inspectorului general Petru Carcalete `n cursul zilei de ast\zi.

N Directorul [colii Mihai Eminescu, Ilie Romaniuc, spune c\ `l cunoa[te pe profesorul incriminat ca fiind un om lini[tit

Profesorul Ilie Romaniuc, directorul {colii generale cu clasele I-VIII “Mihai Eminescu” din R\d\u]i a declarat ieri c\ nu are cuno[tin]\ despre incidentul invocat de Ionel Levi]chi. Va face `ns\ verific\ri [i dac\ lucrurile se confirm\, va lua m\surile ce se impun. Pe de alt\ parte, directorul Romaniuc spune c\ `l cunoa[te pe profesorul incriminat ca pe un om lini[tit [i nu s-ar a[tepta de la acesta la gesturi necuvenite. Pe de alt\ parte, Ilie Romaniuc declar\ c\ b\iatul lui Ionel Levi]chi este cunoscut ca av=nd un temperament mai puternic [i ca un t=n\r care nu se prea omoar\ cu `nv\]atul.

N Profesorul Dorin {cheul recunoa[te incidental, dar spune c\ nu a fost chiar at=t de grav

Profesorul de muzic\  Dorin {cheul, cel indicat de Ionel Levi]chi ca fiind autorul agresiunii `mpotriva fiului s\u recnuoa[te c\ a avut un diferend cu elevul S.L., din clasa a VIII `ns\ nu accept\ ca acesta s\ fie transformat `ntr-un caz penal. El nu [tia c\ b\iatul agresat a ob]inut deja un certificat medicolegal dar a acceptat c\ joi, la ora de muzic\, l-a admonestat pe elevul S.L., cel despre care fiica lui s-a pl=ns c\ a fost lovit\ cu blug\ri de z\pad\. Profesorul {cheul a insistat pe faptul c\ b\iatul nu [i-a cerut nicidecum scuze pentru “bulg\reala” la care a fost supus\ fata sa `n ziua de 6 decembrie iar atunci c=nd l-a admonestat `n fa]a clasei b\iatul a preferat s\ `[i v=re degetul `n nas dec=t s\ se ridice `n picioare. “L-am rugat s\ se ridice `n picioare. Nu s-a ridicat. L-am ridicat de hain\, el se scobea `n nas, copiii pot s\ confirme”, a ar\tat profesorul Dorin {cheul care a spus c\ a adoptat aceast\ atitudine dup\ ce fiica lui, elev\ `n aceea[i [coal\ s-a pl=ns c\ fiul lui Ionel Levi]chi arunca cu bulg\ri dup\ ea [i “`i spunea `n tot felul”.

O anchet\ a conducerii unit\]ii de `nv\]\m=nt, a IPJ [i a Parchetului va clarifica cine trebuie s\ fie tras la r\spundere `n cadrul acestui diferend de la {coala “Mihai Eminescu” din R\d\u]i, unitate de `nv\]\m=nt altfel respectabil\, cu olimpici na]ionali [i interna]ionali, declarat\ recent “[coal\ verde”. (Neculai RO{CA)

76 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. parinte 13/09/2011 la ora 17:34 -

  nu pot sa cred ca atat de mult sau schimbat oameni..din ce in ce mai rai si elevi…nici profesori nu se lasa mai prejos….ne ajung toate din urma…fost eleva de acu 10 ani…parca atunci scoala gen 3 era mai atragatoare..acum am o fetita si nu stiu la ce scoala o voi da…poate e mai bine in alta tara…

 2. PĂRINTE 22/02/2011 la ora 18:53 -

  La sc 5 au voie cu telefoane si poate inca nu sunt filmulete pe youtube- regula telefoanelor la sc 5 e simpla: sa nu deranjeze orele! Si elevii in timpul orelor scriu mesaje, intra pe net… doar nu deranjeaza ora ( asa raspund si profesorilor) …totul se face in liniste, habar nu au de ora, dar la final au note bune- doar toti au fost atenti la ore( la tel). “Comunisti” sunt in fiecare scoala, unii profi vor exagera mereu, elevii se vor plange mereu de reguli…
  De acum toata lumea stie ca scandalul cu SL a fost amplificat de tatal acestuia- banii rezolva aproape totul?
  Chiar asa de rau este la scoala asta, dirigintele chiar nu va asculta sau intelege, profesorii va pedepsesc pentru tot ce faceti , chiar nu exista compensare si intelegere din partea unora( profesori) macar , NU SE TRECE NIMIC CU VEDEREA ?????????????

 3. Elev al scolii nr 3. 17/01/2011 la ora 22:56 -

  “Problema e ca atunci cand are de dat, da! Va spun eu ca Scoala 3 vopsita pe dinafara, si plina de gunoi in interior :-J”.Bai asta, problema ta daca ai cv cu gen 3.
  :)
  multi scpun ca sc 3 i jilava si nustiu ce.. ei bine NU!. gen 3 ii cea mai frumoasa sc.. cu cei mai buni profesori dar baiatul acesta L.S. ne face sc de cacat!. O spun direct,pe limba tuturosr.;).
  Domnul profesor , este unul dintre cei mai de treaba profesori .Am si eu un in un astfel ed impertinent si la fel ca L.S deranjeaza ora de muzica,dar domnul profesor procedeaza cu el la fel cum a procedat cu “victima”. in gilimele de rigoare.;;)
  Ptr ca acest baiat nu este nici o victima.Dinpotriva el este vinovat.;).
  In acea vinere L.S cand sa plecam acasa m-a intrebat nervos” unde-i fata lu profu’ de muzica!”.O cauta ca disperatu’ acest lucru sper sa va spuna cv.;)
  Si cei care sunt impotriva domnului profesor au numai un motiv. Ca i-a lasat poate corigenti sau ca le pune note mici.Notele se iau ep merit!. Am ami avut un profesor in cl a 5a de muzica care vn al ore si se juca pe telefon:|.
  De cand facem cu domnul scheul Educatia Muzicala este mai interesanta.
  In legatura cu directoru’ este adevarat ca are obiceiul sa mai dea cate o palma la copiii care nul asculta sau il injura. Totusi are si el o varsta.;)
  Pot spune cu mana pe inima ca scoala nr 3 este cea mai frumoasa scoala.. in aceasta scoala sunt elevi adevarati..Ce conteaza uniforma..? Intr-o scoala tinuta trebuie sa fie decenta.!. Sa se vada ca suntem elevi, daca nu multi ar venii cu niste costumatii.. :-j. ma abtin. Nu zic nimic fiecare cu gusturile lui:D.
  Vai inchisoare ca vai nu ai voie cu telefoane?:).
  Frate ai timp cand iesi de la scoala sa butonezi telefonu’ cat iti pofteste inima..
  Daca scoala asta, era un gunoi, nu ieseau din ea oameni in toata firea:-j.
  Aceasta scoala are cei mai buni profesori.. [prof de fiz. Macovei,de muzica,de desen,de istorie, domnisoara Males..si cum s-o uitam pe doamna profesoara Popescu Maria..Cu ea inveti romana frate.!]
  Mie una imi va parea rau cand voi iesii ep portile acestei scoli.. care a fost ptr mine ca o casa.:X.
  Sunt mandra ca sunt eleva la scoala gen nr 3 ”Mihai Eminescu”.
  Sunt mandra ca il am pe domnu’ profesor ed muzica dirijor al cor!.
  Sunt mandra ca pot purta unufosma acestei scoli.
  Sunt mandra ca scoala noastar, este scoala Europeana!;x
  Deci,prin urmare LS eset un mincinos,care vai daca si-a scos certificat modico-legal are un atu’ asat se scoate pe bani!:-j.DOMNULE PROFESOR CORUL VA SUSTINE la fel si toti cei care sunt convinsi ca sunteti nevinovat!.SA se faca dreptate!:)

  • FOST ELEV LA JILAVA (GEN3) 18/01/2011 la ora 19:11 -

   moama da ce tocilara esti :)) acum pe bune, vad k esti o comunista innascuta, cred ca ti-ar fi placut de minune sa te nasti inainte de moartea lui ceausescu :))
   “Daca scoala asta, era un gunoi, nu ieseau din ea oameni in toata firea:-j.”

   FALS! de la generalul 4 si 5 ies persoane mult mai de treaba decat de la 3 unde ies numai fitosi, intreaba pe la licee de profesori si de elevi ;)

 4. anonim 17/01/2011 la ora 21:12 -

  doamne ce e cu voi eu il cunosc pe elevul L.S si el este foarte obraznic .
  in primul rand domnul profesor dorin scheul nu ar putea da intru elev.
  poti sa fi cat de obraznic nu ti face nimic prin bataie doar la note,dar eu nu il vad pe acest profesor sa dea intru elev el este foarte linistit si nu vorbeste cu elevii uratsi chiar daca ar fii nervos si ei ar face mare galagie la ora cum se intampla uneorila la ora la noi.da domnu profesor nu da in nimeni.este foarte linistit.acel elev este foarte obraznic chiar uneori si de 2 ori pe zi ajunge la drector pt ca este foarte obraznic si a ajuns deja cu nota la purtare pana la 6 dar cred ca a mai scazu. deci mai bine nu mai indrugati ca esti un profesor rau ca eu si multe clase diin sc il cconsideram cel mai bun profesor,iar despre director sunt foarte multe de spus dar in primul rand ca este foarte agresiv si rau si nu mai continuii cas scris creca inca 100 de randuri=))

 5. Digimonuuuul :)) 17/01/2011 la ora 18:02 -

  Ai dreptate ;)
  Romaniuc scoate in careu copiii vara pe canicula, ii obliga sa asculte lucrurile cu care se lauda el “foarte realizabile” si dupa fiecare profesor isi obliga clasa sa il aplaude, altfel este pedepsit, exact ca inainte de `89.
  Anul trecut am fost obligat sa dau 5 lei pentru ca era ziua lui Eminescu, si de banii aia profesorii au baut in cancelarie si la ore erau toti beti :)). Exact pe data de 15 ianuarie. Si ziua urmatoare pe 16 Ianuarie fiind sambata, am fost obligati sa mergem la casa de cultura in uniforme si sa asistam la un “spectacol” plictisitor si foarte lung, la care eram obligati sa aplaudam. Un coleg nu a putut sa vina sambata deoarece statea departe si a fost pedepist.

  PUSCARIE!!!

 6. un om intreg la minte 13/01/2011 la ora 12:12 -

  ptr ca vad ca nu sunteti intregi la minte la scoala aia…in ce secol traiti? sunteti indoctrinati toti ,regulamente stricte, uniforme, reguli ,sa nu poarte telefon, sa nu poarte blugi,sa nu iasa afara, sa astepte in frig copiii o ora…cati ani are directorul? poate ar trebui sa mearga acasa ca s a uzat..si ptr ce lume pregatiti acesti copii?din cate inteleg eu e o scoala imbatranita cu conceptii de pe timpul lui Hitler..profu de muzica, indiferent cat de bun sau deosebit este, nu are dreptul sa ridice mana asupra unui copil. e lege,sau nu? si tocmai legea este cea care se sustine ca se aplica in scoala 3. mai ales ca era vorba de fiica dumnealui. gestul e incalificabil si total nejustificabil la acest profesor,indiferent de circumstante.de ce elevii platesc rapid greselile dar profesorii nu?nu cunosc nici un personaj dar principiul in sine imi repugna. scoala noastra nu s a modernizat ci s a intors in urma cu un secol.din cauza ei suntem unde suntem si nu a parintilor,ci a profesorilor ,care sa nu uite ca sunt formatori de opinii nu jandarmi. transmiteti i si lui malos care este o fandosita si care e atat de plina de ea de nu i poti trece prin fata. va plang elevi..