Friday , March 29 2024

Echipa “Suceava II” de la USV a obţinut locul I la Concursul Internaţional “Hard&Soft”

Concursul, ajuns la cea de-a 22-a ediţie, s-a desfăşurat la USV între 18 şi 22 mai a.c. La concurs au participat 15 echipaje, atât din România, cât şi din afara graniţelor 

 
Universitatea - martie 2015 [800x600]

Echipa “Suceava II” de la Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava a obţinut locul I la Concursul Internaţional “Hard&Soft”. Echipa de la USV ce a câştigat locul I este formată din următorii studenţi: Mihai Marian Cenuşă, Stelian Senocico, Cipria Sofronia şi Gheorghe Prelipcean. Echipajul şi-a desfăşurat activitatea sub îndrumarea profesorului universitar Alin Dan Potorac. Pe locurile II şi III clasându-se două echipe din Bucureşti. Câştigătorii au primit premii în bani şi diplome care să ateste participarea la acest concurs.
“Concursul a decurs bine, nu au fost probleme. Studenţii s-au descurcat cât de bine au putut, iar unde au mai fost scăpări, au improvizat”, a declarat profesorul universitar, Adrian Graur.
Cea de-a 22-a ediţie a Concursului Internaţional “Hard&Soft”, adresat studenţilor din domeniile Calculatoare s-a desfăşurat între18 şi 22 mai 2015 la Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava, organizat de Facultatea de Inginerie Electrică şi Stiinţa Calculatoarelor (FIESC) din cadrul USV. Competiţia şi-a propus să testeze competenţele tehnice, hardware şi software, şi de relaţionare socială ale viitorilor ingineri. Pe parcursul celor cinci zile, echipe formate din câte patru studenţi au încercat să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate. Anul acesta s-au înscris la concurs 15 echipaje, zece din ţară şi cinci din exterior. Tema propusă pentru ediţia 2015 a concursului s-a intitulat “Vânatoarea de comori” şi a avut ca subtitlu “Wearables go Walkabout”. Participanţii au avut drept sarcină realizarea unui sistem portabil care să îndeplinească trei sarcini distincte, după cum urmează: orientare spaţială, colectarea şi înregistrarea de date biometrice de la subiect şi mediul înconjurător, precum şi vânătoarea de “comori electronice”. Fiecare echipă a avut la dispoziţie un kit Intel Edison cu interfaţa Arduino, un subsistem RFID cu două tag-uri, senzori pentru date biometrice, şi de mediu, senzori pentru identificarea şi măsurarea “comorilor electronice”. Juriul ediţiei 2015 a concursului a fost prezidat de Timothy Hall din cadrul Universităţii din Limerick, Irlanda şi format din următorii membri: Ciaran MacNamee şi Kevin Johnson de la Universitatea din Limerick, Irlanda, Nicolae Foica şi Alexandru Nasalean, din partea ServiceXpert GmbHMunchen, Germania şi din Jean-Michel Duthilleul, din cadrul Universităţii din Franţa. (I.G.N.)

Vezi si

Puștan de 12 ani, filmat conducând un BMW prin Verești (VIDEO)

Miercuri dimineață, pe rețeaua  Facebook, pe pagina ”Suceava Fail”, a fost postată o înregistrare video …