Monday , April 29 2024

Echipa mixtă trimisă de Minister la ISJ își încheie astăzi vizita la Suceava

Echipa venită de la București este formată din cinci persoane și a avut drept scop evaluarea activității șefului Inspectoratului Scolar Județean, Gheorghe Lazăr. In cadrul evaluării au fost verificate aspecte care țin de asigurarea calității actului de management, de mana­gement educațional și audit financiar. Tinând cont de mulțimea de probleme care au apărut în timpul mandatului lui Lazăr în învățământul sucevean, este de așteptat ca, în urma raportului comisiei, acesta să fie demis  

gheorghe_lazar_isj_suceava [800x600]

Cei cinci membri ai echipei mixte trimise de Ministerul Educației pentru a evalua acti­vitatea inspectorului școlar ge­neral al ISJ Suceava, Gheorghe Lazăr, își vor încheia astăzi vizita la Suceava. Evaluarea are în vedere verificarea aspectelor care țin de asigurarea calității, de management educațional și de audit financiar. Săptămâna viitoare, evaluarea va continua și în alte județe.
Deși, astfel de evaluări vor fi realizate la mai multe inspectorate din țară, multiplele pro­bleme de la Inspectoratul Scolar Suceava au făcut ca această unitate să fie prima ve­rificată. Există posibilitatea ca după încheierea evaluării, actualul șef al ISJ Suceava să fie înlocuit din funcția de inspector școlar general, întrucât întreg mandatul său a fost marcat de incidente și evenimente care au pătat grav imaginea învățământului sucevean. De la aprobarea a sute de transferuri ale copiilor de clasa a VIII-a, la numiri ale directorilor de școli doar după CV-ul politic al acestora, Lazăr a fost mereu în centrul numeroaselor scandaluri de la Inspectoratul Scolar Suceava în ultimii ani. De altfel, și păstrarea sa în funcție, deși îndeplinind condițiile de pensionare nu ar fi trebuit să mai ocupe acest post, este rezultatul unor sforării politice ale pesediștilor suceveni și nu se datorează promovării vreunui examen, Lazăr declarându-se bolnav când Ministerul i-a scos postul la concurs . Trebuie spus că întreg corpul profesoral sucevean este extrem de nemulțumit de acti­vitatea întregului Inspectorat sucevean, acuzând lipsa totală de implicare în problemele școlii sucevene, numirile politice și incapacitatea crasă a echipei lui Lazăr de a-și îndeplini menirea principală: aceea de a îndruma corpul profesoral.  Cel mai probabil, eva­luarea Ministerului Educației va scoate din nou la iveală toată această suită de probleme și va cere înlocuirea lui Lazăr de la conducerea ISJ. (O.S.)

Vezi si

De miercuri, Thermonet oprește furnizarea căldurii în municipiul Suceava

THERMONET S.R.L., operatorul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Suceava,  a anunțat …

7 comments

  1. Cine ne aude ca de fapt nu ne aude nimeni! Si concursurile de directori vor fi usor colorate in rosu si vor ramane directori tot lingaii pesedisti urmasii comunistilor. RUSINE SUCEAVA !

  2. Ar trebui foarte bine monitorizate concursurile de directori și unde nu întrunesc punctajele să nu mai fie numiți cu DELEGAȚIE!Sa fie concursurile -concursuri nu întrecere de șpăguială,care dă mai mult șla prinde ca pe vremea lui d-ra Teo…..

  3. La Radauti s-a incercat numirea unui director PSD-ist: Puiu Adrian iar cand cadrele didactice s-au revoltat, Lazar a venit cu o solutie noua: Popovici Florin……PSD-ist !! :)))))
    Interesant ar fi ca cei din minister sa verifice toate aceste numiri de incompetenti politici!

  4. Degeaba vin si pleaca cei de la minister. Unsii in functii ramin caci nu se doreste ca cei inteligenti sa conduca scoala suceveana. La inspectorat s-au strins toti incompetentii, bilbiitii, oligofrenii care nu stiu sa spuna doua vorbe fara sa le citeasca de pe foi. Partidul e-n toate asa ca PSD conduce peste tot in judet din Falticeni (zona rosie total) pina la Vatra Dornei. Coruptia e la ea acasa cu Lazar, Cornia & comp. Usile se deschid cu capul caci miinile sunt ocupate cu atentii scumpe. Cei destepti pleaca asa cum a facut inspectoarea de biologie. Gunoaiele ramin pentru ca mai au de muls mai ales ca e inceputul scolii si posturile trebuie cumparate. Cica va fi concurs de directori. Cu Cornia la inspectorat directori vor fi fie pesedistii impusi de partid fie cine cotizeaza mai mult. Halal inspectorat. Scria mai sus Fanel sa vina oameni responsabili si cinstiti. Pentru asta trebuie sa fie dati afara toti cei de acolo. Niste neica nimeni toti in frunte cu marii lor conducatori.

  5. Carcalete este de neclintit Parca ar fi o casa a corpului didactic.

  6. S-au tras din totdeauna sforile pe față în învățământul sucevean.De la Vitcu-PSD,CARCALETE-HRENCIUC-bARBĂ-PNL-PD pe atunci…….. și până acum.Nu e nimic nou,doar acum lumea e mai vocală și spune lucrurilor pe nume.FOARTE BINE!.Se fac sesizări mai multe,se trag semnale unde sunt nereguli și e foarte bine.La Fălticeni în vechiul mandat când era Tofan Primar și totul era PNL,într-un oraș pesedist de 26 de ani,nimeni nu mai comenta.La Radauți pe vremea lui Carcalete se învârtea tot Universul-se cărau tezele de la Bac din Suceava la corectat la Radauți-se faceau centre pe cheltuiala cui???În tot județul sunt nereguli-învățământul rămânând un domeniu și o vacă bună de muls.O foarte mare bătălie pe posturi de conducere ca dovadă că este un mare avantaj-prin nemuncă și influență cu un profit maxim.
    Cel mai bun lucru este că se fac schimbări de cadre-mai rau unde sunt cazurile unde politrucii-care se dau cu fiecare guvernare ,rămân pe posturi de conducere de 10-15 ani schimband doar dir.cu adj.și invers.Acolo ceva e putred și lipsă de demnitate.Se vor mari schimbări acolo unde conducerea e mai veche de 5-10 ani indiferent de plin sau adjunct.Ministerul și concursul ar trebui să elimine aceste cazuri.Ca la Președinte și în Magistratură-doar un mandat.Sunt directori care au ramas pe funcții si au schimbat zeci de generali și generali adjuncți-ei fiind șireți ,vicleni ,perfizi și cu mare interes.Afară cu acești lingăi!!!Se vrea conduceri noi,cu putere de muncă și responsabilitate!!!

  7. Gheorghe Lazăr nu a fost reclamat pentru numirile pe care le-a făcut în 2012. Ar fi fost și culmea, să reclame cineva prim-ministrului pesedist Ponta pe pesedistul humorean Lazăr, răsplătit astfel pentru două candidaturi ratate la fotoliul de primar! Aburcat în funcție, fără concurs, la sfîrșitul lui mai 2012, Gheorghe Lazăr a executat, la Fălticeni, de exemplu, șase din cei șapte directori de școală. La Școala Cuza a fost înlăturat Gabrel Baban, artist plastic notoriu, cu doar câteva luni înainte de pensionare. Directorul Baban nu era membru al vreunui partid. La Școala Mihail Sadoveanu a fost înlocuită Cornelia Olaru cu Liviu Deleanu. Olaru era la acel moment, la Fălticeni, singurul director de școală numit prin concurs (!). Nu era membră a vreunui partid. Înlocuitorul, Liviu Deleanu, încă în funcție, este consilier local PSD. La Școala Ciurea, Aurora Zaharia a fost înlocuită cu Dan Grigoraș, membru PSD. Aurora Zaharia nu era membru al vreunui partid. La Colegiul Nicu Gane, Cristina Nechifor, singurul director membru de partid (PDL și totuși nu prea, după cum se va vedea), a fost înlocuită cu Mihaela Bărbăcuț, consilier local PSD. La Colegiul Mihai Băcescu, Olguța Popa a fost înlocuită cu Claudia Suseanu, membru PSD. Olguța Popa nu era membru al vreunui partid. La Colegiul Vasile Lovinescu, Laura Pintilie a fost înlocuită cu Gabriel Matei, consilier local PSD. Laura Pintilie nu era membru al vreunui partid. Execuțiile semnate de Gheorghe Lazăr s-au petrecut repede, la doar două luni de la alegerile locale. Cu două excepții – Dan Grigoraș, care începuse să ia decizii de/cu capul lui, și Mihaela Bărbăcuț, înlocuită după vreo trei ani cu Cristina Nechifor, acum membru PSD (de aceea PDL și totuși nu prea) -, toți directorii lui Lazăr sunt în funcție. Cu delegație atunci, cu delegație și acum, dar nu pentru multă vreme. Prim-ministrul Cioloș a anunțat zilele trecute că în octombrie toate posturile de director de școală din România vor fi scoase la concurs. Poate că e momentul unui nou început pentru învățămîntul sucevean, Gheorghe Lazăr inclus.