Friday , March 29 2024

După proba scrisă, 150 de admişi din 175 de candidaţi la concursul pentru posturile de inspectori antifraudă

Finante 048

Proba decisivă în baza căreia se va stabili cine va ocupa unul din cele 60 de posturi de inspectori la Direcţia Regională Atifraudă Suceava va fi interviul. Ionuţ Vartic, comisarul şef al Gărzii Financiare Suceava, concurent pentru o funcţie de inspector superior a obţinut cel mai mare punctaj dintre cei 175 de candidaţi – 92,5 puncte din 100 posibile

Ieri au fost afişate rezultatele probei scrise desfăşurate sâmbătă 19 octombrie pentru posturile de inspectori din cadrul noilor constituite direcţii antifraudă. Aşa cum am arătat cu o altă ocazie, pentru cele 60 de funcţii alocate Direcţiei Regionale Antifraudă Suceava, s-au înscris mult mai mulţi candidaţi, în medie aproape trei pe un loc, cu precizarea că pentru unele posturi concurenţa a fost cu mult mai mare, chiar şi 19 candidaţi pe un singur post.
Concursul nu s-a terminat însă odată cu proba scrisă. Urmează contestaţiile şi mai apoi interviul, data la care se va desfăşura această ultimă probă, unde se vor acorda doar calificative de “admis” sau “respins” nefiind încă stabilită. In urma probei scrise din cei 175 de candidaţi care se bat pentru 60 de locuri au fost admişi pentru a participa la confruntarea finală 150, aceştia obţinând mai mult de 50 de puncte din 100 posibile. Ionuţ Vartic, cel care a condus până la desfiinţare Garda Financiară Suceava ale cărei atribuţii au fost preluate de Direcţia Antifraudă a obţinut cel mai bun rezultat la proba scrisă, el concurând pentru un post de inspector superior – 92,5 puncte. Cum chiar el a declarat, un punctaj mare la proba scrisă nu înseamnă neapărat trecerea examenului, adevăratul cui reprezentându-l proba interviului, unde se va stabili, dintre cei admişi la scris cine va intra şi cine nu în structurile antifraudă.
Până la începutul lunii noiembrie a acestui an Direcţia Regională Antifraudă Suceava, la fel ca şi celelalte direcţii regionale trebuie să devină funcţionale. Direcţia Regională Antifraudă Suceava, care cuprinde judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Vaslui şi Bacău, va avea în componenţă un număr de 60 de inspectori.
Cum am spus, există punctual şi concurenţe mult mai mari decât media. Astfel, pentru trei posturi de inspector antifraudă asistent concurează 13 candidaţi pentru un post de inspector antifraudă debutant s-au înscris 19 candidaţi. Pentru patru posturi de inspector antifraudă superior s-au înscris 14 candidaţi iar pentru alte patru posturi de inspector antifraudă superior s-au înscris 19 candidaţi, dar nu toate funcţiile scoase la ccncurs beneficiază de aceeaşi concurenţă. Estistă patru posturi de inpector antifraudă asistent pentru care concurează numai doi candidaţi.
Un aspect ce trebuie subliniat este acela că la concursurile organizate s-a putut prezenta oricine a îndeplinit condiţiile de participare, indiferent dacă au provenit din structurile fostei Gărzi Financiare ori din afară. De altfel şi foştii comisari financiari, pentru a accede la statutul de inspector antifraudă au trebuit să participe la concursul organizat de ANAF. Este cu alte cuvinte vorba de o recrutare iar nu de o selecţie. Astfel încât, dacă un fost comisar al Gărzii Financiare nu va lua examenul ori nu va participa la acesta, va trebui să părăsească sistemul. (Neculai ROSCA)

Vezi si

 Bărbat din Dornișoara, amendat cu 5.000 de lei pentru că a fost prins transportând fără acte lemn de foc de  1.300 de lei

Miercuri, la ora 18:00, lucrătorii de poliție din cadrul SPR 15 Vatra Dornei, împreună cu …