După deraierea de luni a marfarului, un microbuz va efectua călătoriile după orarul și itinerariul trenurilor Dornești – Putna

21/08/19 ora:10:00am

În urma întreruperii circulației feroviare pe secția Dornești – Putna din data de 19.08.2019, Sucursala Regională de Căi Ferate Iași a informat la toate gările de la Dornești spre Putna că va pune în circulație un microbuz auto (Tarsin Trans), care va respecta orarul și itinerarul trenurilor de pe secția Dornești – Putna. Pasagerii se vor îmbarca în mijlocul de transport auto în baza legitimației emise de personalul CFR Călători.

Traficul feroviar este închis la această oră între stațiile Dornești și Putna, după ce, în cursul după-amiezii de luni, 19 august, locomotiva și 4 vagoane ale unui tren aparținând operatorului SNTF Marfă (care avea în compunere 25 de vagoane și transporta pal) au deraiat, la ieșirea de pe podul CF situat la km 0+500.

La fața locului s-au deplasat reprezentanții CFR SA care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum și echipa de specialiști care va acționa pentru ridicarea și repunerea pe șină a locomotivei și a vagoanelor deraiate cu o macara de mare tonaj, astfel încât traficul feroviar să fie reluat în cel mai scurt timp și în condiții de siguranță. Precizăm că până la redeschiderea circulației feroviare pe distanța afectată de deraiere, Dornești – Putna (și retur), CFR SA va asigura transbordarea auto pentru călători. Deraierea de astăzi de pe podul din Dornești (linia 515 Dornești – Putna) de la ora 14:10 a avut loc în timpul unei manevre cu un convoi format din 25 vagoane tractate de o locomotivă diesel electrică (LDE) aparținând operatorului CFR MARFă. Cauzele rămân să fie stabilite de organele abilitate, o comisie constituită din personal feroviar de specialitate urmând a efectua verificări pentru a stabili cauzele exacte ale producerii acestui incident. (D.P.)