Duminică, a VII-a ediție a Festivalului „Drumul Lemnului” și cea de-a XVII-a ediție a tradiționalului „Tâârg al Lăptarilor”

30/09/17 ora:8:20am

Primăria și Consiliul Local al municipiului Câmpulung Moldovenesc și Consiliul Județean Suceava împreună cu Asociațiile Crecătorilor de ­A­nimale: “Piatra Soimului”, „Noua Fermă” și „Izvorul Alb” organizează în data de 1 octombrie 2017, ora 11:00, pe stadionul „Rarăul”, Cea de-a VII-a ediție a Festivalului „Drumul Lemnului” și cea de-a XVII-a ediție a tradiționalului „Târg al Lăptarilor”.

Afis targul laptarilorSărbătoarea are deja un nume consacrat – “Târgul Lăptarilor” și se desfășoară anual într-o localitat încărcată de tradiții și istorie din Buco­vina – Câmpulung Moldovenesc, atribut la care se adaugă frumusețea peisagistică, bunătatea și înțelepciunea oamenilor din zonă.  Aceste ­ma­nifestări au ca scop promovarea principalelor ocupații ale locuitorilor Bucovinei – prelucrarea lemnului și creșterea animalelor, activități care au susținut, de-a lungul secolelor, viața oamenilor de pe aceste locuri. Expoziții de animale (bovine, ovine, cabaline, canide), utilaje pentru exploatarea și prelucrarea lemnului, demonstrații ale meșterilor populari, spectacol folcloric susținut de ansambluri și soliști din partea obcinilor sunt numai câteva din atracțiile pregătite de organizatori.

În scopul realizării unei promovări eficiente a datinilor și obiceiurilor privind prelucrarea lemnului din Bucovina, a fost conceput și organizat un eveniment cu impact turistic important, într-un cadru adecvat pentru expozanți și vizitatori care a permis desfășurarea tuturor activităților în cadrul festivalului “Drumul Lemnului”.

“Drumul Lemnului” se alătură conceptelor ce stau la baza brandului „Turism în Bucovina”, prin faptul că promovează  un produs turistic modern, autentic, specific zonei, cu un important caracter de conștientizare și de cunoaștere a moștenirii lăsate de civilizația lemnului.

“Ce poate fi mai frumos decât întoarcerea la obârșii împreună cu Bucovinenii, acești oameni statornici și neclinți precum muntele Rarău, la poalele căruia au tăit și trăiesc de secole. Vă invităm să participați, într-un cadru sărbătoresc, la aceste manifestări, care reprezintă o îmbinare perfectă între preocupările pe care le au autoritățile centrale, instituțiile din acest domeniu și administrația locală. Vom fi deosebit de onorați dacă veți găsi timp să sărbătorim împreună! Deci, hai la o petrecere bucovineană, să să-i cunoștem așa cum sunt ei cu tradițiile, obiceiurile și datinile lor”, a declarat Mihăiță Negură, primarul din Câmpulung Moldovenesc. (T.V.)