Drumuri, șosele de centură și investiții în turismul din județ – teme abordate de CJ Suceava la un târg economic din Polonia

22/08/17 ora:7:41am

Gheorghe Flutur declară prioritară, pe lângă îmbunătățirea infrastructurii de transport a județului, care nu mai face față în perioadele turistice de vârf, și realizarea unui master-plan de amenajare a teritoriului, legat de transportul rutier, pe calea ferată și pe cea aeriană

Gheorghe Flutur 17 august 2017Consiliul Județean Suceava și Agenția de Dezvoltare Nord-Est și-au anunțat participarea la întâlnirea ce se va desfășura în prima parte a lunii septembrie la Târgul economic de la  Krynica – Polonia. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut acest anunț ieri, într-o conferință de presă. “In  perioada 5-7 septembrie 2017, reprezentanți ai Cosiliului Județean Suceava, dar și ai celorlalte consilii județene din ADR Nord-Est vor participa la Târgul economic de la  Krynica – Polonia. Va fi un târg foarte mare, 250 de mese rotunde, 5 sesiuni de comunicări, în care Consiliul Județean Suceava va aborda trei proiecte mari. Primul se referă la infrastructura din transport. De la Krynica – Polonia voi sublinia încă o dată nevoia unei autostrăzi – drum expres, care să lege Suceava de București, dar și de Cernăuți – Lvov, Varșovia. De asemenea, vom vorbi și despre autostrada est-vest, coridorul care să lege Ardealul de Moldova, autostrada mult-așteptată, dar și de un posibil coridor care să lege județul Suceava pe partea de nord a țării, prin Maramureș și Satu Mare, care să meargă spre Iași, către Republica Modova”, a spus președintele CJ. El a mai subliniat că a stabilit cu arhitectul șef al județului și cu responsabili din Direcția de drumuri județene că trebuie făcută o dezbatere privind planul județean de amenajare a teritoriului, pentru elaborarea unui master-plan de transport al județului Suceava, cu priorități urgente. “Tot mai mult piața ne arată că e nevoie de dezvoltarea rețelei de drumuri și șosele ocolitoare. Acum, când traficul este blocat ori se merge bară la bară, se vede clar că județul Suceava nu face față cu infrastructura pe care o are în sezoanele turistice de vârf. Vreau să discut cu primăriile pentru că împreună trebuie să identificăm un plan de amenajare a teritoriului. Să găsim terenuri, drumuri și surse financiare. Orașe precum Câmpulung Moldovenesc,  Gura Humorului, Vatra Dornei, Rădăuți, Fălticeni trebuie să își identifice de urgență șosele ocolitoare care să preia traficul greu. Cauza principală a blocajului în trafic este lipsa șoselelor de centură”, a explicat  Gheorghe Flutur. Președintele CJ Suceava a arătat, pe de altă parte, că în perioada următoare activitatea turistică este în creștere și trebuie să se anticipeze ce va urma: “Vom discuta despre un master plan de transport al județului Suceava. Si pe calea ferată și pe calea rutieră și pe cea aeriană. Dacă unele primării vor găsi surse am fi bucuroși, și pietruite să fie unele șosele ocolitoare, pentru început”.

In același context, președintele Consiliului Județean a anunțat că ieri au început lucrările de modernizare către punctul de trecere a frontierei de la Izvoarele Sucevei. “Ulma am terminat-o, la Vicov  nu avem probleme, la Climăuți nu avem probleme pe linia de graniță cu Ucraina. Dacă vom moderniza drumul spre Bilbor – Harghita, legătura cu Neamțul, legătura cu Bistrița prin Grădinița – Coșna vor fi alți pași importanți pe care îi vom face în perioada următoare, inclusiv drumul axial Dolhasca -  Iași”. Președintele CJ Suceava a mai arătat că a doua temă de la întâlnirea din Krynica – Polonia va fi turismul. “Va trebui să intrăm într-o nouă etapă, într-un nou master plan de promovare a turismului. Va trebui să pregătim turismul specific – turismul tradițional, turismul gastronomic, turismul de lux. Suceava va fi în aceste zile destinație de turism de lux american, aleasă de ei. Trebuie să ne pregătim pentru asta și trebuie să fim pe măsura așteptărilor. Trebuie să intrăm într-o nouă etapă pentru diversificarea și specializarea turismului”, a mai spus președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Un alt proiect ce va fi discutat la întâlnirea din Polonia vizează clusterul pe bioeconomie – industrie alimentară. (N.R.)

 

4 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. GhilgamesCM 23/08/2017 la ora 9:00 -

  Basme de adormit copii,minciuni si blablauri,excursie pe banii nostri a domnului flutur si a oamenilor lui in Polonia care mai mult ca sigur nu va avea nici un rezultat.Domnule flutur,cand se va finaliza ceniura de ocolire a Sucevei ?Ati promis inainte de alegeri ca daca veti fi ales presedinte al CJ Suceava pana in septembrie 2017 centura Sucevei va fi terminata,mai tine-ti minte sau ati uitat?

 2. Alde 22/08/2017 la ora 17:06 -

  Poate faceti ceva cu soseaua de centura ca papagalul de Nechifor n/a facut nimic! E bine ce zice sau ce vrea cu adevarat Flutur. da ,fapte nu vorbe!

 3. Dati-va demisia 22/08/2017 la ora 14:58 -

  Prea multe discutii, dar concret când treceti la treaba?! M-am saturat! Au trecut 27 ani si tot stam pe loc! Daca as fi fost in locul vostru, eu as fi facut foarte mult, pentru Bucovina noastra

 4. Toma 22/08/2017 la ora 11:06 -

  Ce gargara fara sens ! . Omul nostru , Flutur , adica , mai bine si-ar vedea de condamnarea sa luata acum cateva luni , trei ani cu suspendare , care il va face sa plece din plitica . Asta-i viata , mestere !. Ai vrut sa fii Gheorghe Dracul cu prietenul tau , Cadariu , si acum platesti oalele . De retinut ca faptele nu sunt cele de coruptie , asa cum s-ar crede , ci de delapidare si spalare de bani .