Două tinere din Bosanci au ajuns la spital cu arsuri, după ce au încercat să aprindă cu benzină focul într-o centrală

19/11/18 ora:2:36am

Sâmbătă seara, la ora 23.42, polițiștii din Ipotești au fost sesizați prin 112 de către C. Otilia, de 28 ani, din  comuna Bosanci, cu privire la faptul că în camera centralei unde are domiciliul a izbucnit un incendiu.  În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că femeia deține o locuință pe raza comunei Bosanci, într-o zonă relativ izolată, la marginea comunei.

Sâmbătă seara, C. Otilia se afla la domiciliu împreună cu vecina sa, B. Ana Maria, de 20 ani, iar în jurul orei 23.30, acestea s-au deplasat în camera centralei termice pe lemne situată în spatele locuinței pentru a aprinde focul. Proprietara a alimentat centrala cu lemne, după care a turnat în interiorul acesteia benzină, iar în momentul în care a aprins un chibrit, vaporii benzinei din interior s-au aprins și le-au surprins pe cele două care au suferit leziuni. Totodată, s-au aprins și bunurile ce se aflau lângă centrală, motiv pentru care a fost necesară intervenția la fața locului a pompierilor care au procedat la stingerea incendiului, pagubele fiind următoarele: arderea izolației unui boiler, mase plastice, o motocoasă și instalația electrică a centralei fiind salvată casa de locuit, prejudiciul fiind de aproximativ 1.000 lei.

La fața locului a fost solicitată intervenția unei ambulanțe, care le-au preluat și transportat pe cele două tinere la Spitalul Județean Suceava, acestea fiind diagnosticate prezumtiv cu arsuri grad I și II, respectiv C. Otilia prezentând arsuri la nivelul feței, mâinilor și picioarelor, iar B. Ana Maria având arsuri la nivelul mâinilor și picioarelor, rămânând internate în unitatea spitalicească.  (O.S.)