Două surori de 13 și 16 ani au murit înecate în râul Moldova (FOTO, VIDEO)

13/07/18 ora:7:00am

Nenorocirea s-a petrecut ieri după-amiază, pe raza localității Capu Codrului. Surorile și încă o fată se aflau la scăldat. Sora mai mică a dispărut în apă, iar cea mare i-a sărit în ajutor. Trupurile celor două fete au fost găsite repede de pompierii sosiți la fața locului, dar după manevre de resuscitare de aproape o oră s-a declarat decesul ambelor 

Ieri după-amiază, în jurul orei 12.00, două surori, de 13 și 16 ani, și-au găsit sfârșitul în apele râului Moldova, pe raza satului Capu Codrului, comuna Păltinoasa. Cele două fete se aflau la scăldat, împreună cu o a treia fată, care a și anunțat evenimentul la 112, în jurul orei 12.00. Din spusele ei, sora cea mică a dispărut la un moment dat sub apă, iar cea mare i-a sărit în ajutor, însă nici ea nu a mai ieșit la suprafață.

Militarii Gărzii de Intervenție Gura Humorului au ajuns imediat la fața locului, cu o barcă pneumatică și un echipaj SMURD și au început căutările, periind perimetrul în care au fost văzute ultima oară cele două surori.

 

inecate 2

După aproximativ 45 de minute de la anunț, prima fată, cea mică, a fost găsită și predată echipajului SMURD, care a început manevrele de resuscitare. După alte 15 minute, a fost găsită și sora cea mare, preluată și ea de către echipajele SAJ, sosite în sprijin.

Din nefericire, după efectuarea manevrelor de resuscitare timp de ­apro­ximativ o oră, s-a declarat decesul pentru amândouă. (D.Z.)