Două percheziții la Suceava în cadrul unui dosar care vizează o grupare de contrabandiști de țigări din Argeș

19/07/19 ora:2:06am

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub coordonarea DIICOT – ST Pitești, cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale-IGPR, au efectuat 32 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Argeș și Suceava, precum și a municipiului București, pentru destructurarea unui grup infracțional specializat în contrabandă cu țigări.

În cursul zilei de 18 iulie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, sub coordonarea DIICOT – ST Pitești, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, au efectuat 32 de percheziții domiciliare, 28 pe în Argeș, 2 în Suceava și 2 în București, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în contrabandă cu țigări nefiscalizate.

Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie 2018 – iulie 2019, persoanele vizate ar fi acționat, în mod organizat, pentru procurarea, transportarea, depozitarea și vânzarea de produse de tutun neaccizate.

Produsele ar fi fost comercializate preponderent pe raza județului Argeș. 21 de persoane au fost conduse la audieri.

Pentru documentarea activității infracționale a celor vizați, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au beneficiat de date puse la dispoziție de polițiștii IPJ Argeș. Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul BCCO București, BCCO Craiova și BCCO Suceava și de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale – IGPR. La acțiune au participat jandarmi din Argeș, Craiova și București.