Dosar penal pentru un tânăr băut prins conducând cu permis irlandez fals

23/08/19 ora:4:39am

O patrulă de poliție din Vicovu de Sus, aflându-se în noaptea de marți spre miercuri în exercitarea atribuțiilor de supraveghere și control al traficului rutier pe Calea Bucovinei, pe raza orașului Vicovu de Sus, pe direcția Vicovu de Jos – Straja, a observat, în jurul orei 00.35, circulând pe direcția Straja – Vicovu de Jos un autoturism marca AUDI A6, înmatriculat în Irlanda.

Conducătorul auto, Alexandru-Cristian C., în vârstă de 24 de ani, din orașul Vicovu de Sus, a fost testat cu aparatul alcooltest si a rezultat valoarea de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate în bazele de date polițiștii au constatat faptul că tânărul nu este posesor de permis de conducere.

Aceasta a prezentat pentru control cartea de identitate, certificatul de înmatriculare, dovada efectuării I.T.P. valabil pe teritoriul României, precum și permisul de conducere eliberat de autoritățile statului irlandez, de hârtie de culoare roz. La o atentă examinare a permisului de conducere se constată faptul că acesta nu prezintă toate elementele de siguranță specifice permiselor eliberate de statul irlandez. Alexandru-Cristian C. a fost sancționat cu amendă în valoare de 1305 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere” „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals”. (O.S.)