Dosar penal pentru un sucevean cu permisul reținut care gonea cu o mașină neînmatriculată prin Vârfu Dealului

22/08/17 ora:7:36am

Un bărbat de 66 de ani, din Suceava, cu permsiul reținut, conducea cu 81 km/h prin localitate o mașină neînmatriculată 

rutieriLa data de 20 august 2017, un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce patrula pe DN 2E în localitatea Vârfu Dealului, comuna  Pârteștii de Jos, a oprit autoturismul Audi A4 cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de Constantin Robu, de 66 de ani, din municipiul Suceava, care circula din direcția Cacica către Păltinoasa cu viteza de 81 km/h pe un sector de drum cu viteză maximă admisă de 50 km/h.

Bărbatul nu a putut prezenta nici documentele sale și nici cele ale mașinii, iar polițiștii l-au verificat atât pe șofer, cât și vehiculul său în bazele de date. Cu această ocazie s-a constatat faptul că permisul de conducere al lui Constantin Robu este reținut ca urmare a comiterii unei infracțiuni de vătămare corporală din culpă. De asemenea, polițiștii au mai stabilit că termenul de valabilitate al autorizației de circulație provizorie pentru autoturismul Audi A4 este expirat din data de 16 iulie 2017.

Constantin Robu a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind alcoolemie zero. Cercetările sunt continuate de Compartimentul Rutier din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată” și „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”. (D.Z.)