Dorin Goian a demisionat din funcția de antrenor principal al echipei CSM Rădăuți

18/01/20 ora:7:27am

Fostul internațional sucevean a fost în fruntea formației rădăuțene de Liga a III-a din 13 noiembrie 2017. Intr-un mesaj de mulțumire și încurajare adresat foștilor săi elevi și colaboratori, Dorin Goian susține că a decis să demisioneze „din motive personale”. Acum o lună, în urma meciului pierdut de Rădăuți în fața Forestei Suceava, el a declarat că au existat „presiuni politice” pentru ca formația sa să piardă acel meci.

După o perioadă de doi ani și jumătate petrecute ca antrenor principal al echipei de fotbal din Liga a III-a CSM „Bucovina” Rădăuți, Dorin Goian a anunțat vineri, 17 ianuarie, că a decis să demisioneze. Fostul internațional, în vârstă de 39 de ani, a spus doar că a luat această decizie „din motive personale”, dar a ținut să transmită un frumos mesaj de mulțumire și încurajare celor cu care a lucrat la echipa rădăuțeană

,,Astăzi mi-am dat demisia de la Bucovina Radauti din motive personale. M-am gândit mult pana sa iau aceasta decizie și am ajuns la concluzia ca trebuie sa fac acest lucru. Am petrecut 2 ani și jumătate grozavi alături de voi, au fost momente frumoase, mai puțin frumoase peste care am trecut împreuna.Va multumesc pentru tot… sunteți o echipa superba și niște caractere frumoase cum rar mi-a fost dat sa întâlnesc. Daca am supărat pe cineva in decursul acestei perioade am făcut-o neintenționat sau pentru a îmbunătăți unele lucruri in jocul vostru sau al echipei. Sper sa mai avem ocazia sa lucram împreuna in viitor și sunt sigur ca mulți dintre voi aveți multe de dovedit in fotbal. O sa ramaneti in sufletul meu și va voi susține necondiționat.
Va doresc multă bafta ,spor și sănătate! P.S. Veți rămâne tot timpul “milionarii” mei! Totodată, mulțumesc întregii conduceri administrative (președinte, director, oamenii de la stadion) și primarului din Rădăuți pentru susținere”, a transmis Dorin Goian.

După retragerea din activitatea de fotbalist, Dorin Goian a ocupat, din iulie 2016 până în ianuarie 2017, funcția de președinte executiv al echipei Foresta Suceava. La retragerea de la Foresta, Goian și-a motivat decizia susținând că echipa nu a primit banii promiși de autoritățile locale:  “Renunț pentru că oamenii care m-au convis să vin la Foresta nu s-au ținut de cuvânt. Mi se promis ceva în vară, dar, din păcate, promisiunile nu au fost onorate până la capăt. Deși aveam deconturile făcute și am așteptat până în ultima zi a anului trecut, nu am mai primit ultima tranșă de bani din bugetul pe 2016. Nu am solicitat niciun ban în plus, ci doar ce ni s-a promis. Din păcate, la Suceava, a devenit o obișnuiță ca echipa de fotbal să nu primească întreg bugetul pe un an de zile”, a spus acum doi ani Dorin Goian.

Din 13 noiembrie 2017 a decis să se alăture staffului tehnic al echipei Bucovina Rădăuți, alături de Daniel Bălan.

In mai 2019, cunoscutul fotbalist a primit oferta de a antrena Foresta Suceava, dar a refuzat, declarând că «M-am lămurit că cei de la Foresta sunt pe altă lume. Discuțiile s-au sistat în momentul în care mi s-au impus în staff-ul tehnic anumiți oameni, cum ar fi Vespazian Colban pe postul de director sportiv. Sunt anumite persoane de acolo pe care nu aș fi vrut să le văd în vestiar. Eu aș fi vrut să lucrez în continuare cu Daniel Bălan, Marius Lup și chiar cu Florin Cristescu pentru că suntem suceveni. De asemenea, unii jucători, cum ar fi Cerlincă, au interzis pe Areni, pentru că și-au permis să depună memorii împotriva Forestei. Păi, dacă nu au fost plătiți… Şi eu aș fi depus. Cei de acolo trebuie să-și asume ce au făcut în trecut».

Luna trecută, în urma unui meci din divizia a treia în care echipa sa, CSM Bucovina Rădăuți, a fost învinsă cu 3-0 de Foresta Suceava, Dorin Goian a făcut o declarație extrem de dură, în care a acuzat presiuni politice pentru ca echipa suceveană să câștige acel meci: “Au fost telefoane multe în ultima săptămână din partea unor persoane și multe presiuni politice. Să țină minte că Dorin Goian va juca numai și numai pe teren. Nu fac jocurile nimănui. Suntem în 2019 și așa cum am jucat cu Aerostar așa am jucat și cu Foresta și așa vom juca cu oricare echipă. Cineva a spus că Goian aduce deservicii fotbalului sucevean pentru că vrea să joace corect, dar eu vreau să le implementez o anumită mentalitate aceastor copii”, a declarat Dorin Goian care a evitat să ofere numele celor care i-ar fi contactat pe oficialii clubului rădăuțean.

Dorin Goian este din august 2018 antrenor  cu licența A – UEFA. (O.S.)