Doi tineri din Suceava au încercat să vândă un pui de leu la Timișoara

28/08/18 ora:8:31am

Puiul de felină are cel mult o lună și cântărește 2,8 kg, ajungând acum la o grădină zoologică din Timișoara. Cei doi suceveni procuraseră animăluțul de la grădina zoologică privată din Ilișești. Vânzătorii s-au ales cu o amendă de 7.700 lei, iar patronul grădinii din Ilișești a fost amendat cu 5.000 de leipuiut

Doi tineri din județul Suceava au fost prinși de polițiștii din Timișoara în timp ce încercau să vândă un pui de leu în incinta unui ștrand din oraș. Cei doi au fost amen­dați cu 7.700 de lei și le-au declarat oamenilor legii că au adus animalul de la o grădină zoologică privată.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, doi tineri din județul Suceava au fost prinși, în acest sfârșit de săptămână, de către polițiștii de la Secția 2 din Timișoara în timp ce încercau să vândă un pui de leu în incinta unui ștrand termal din oraș.

Cei doi indivizi le-au declarat polițiș­tilor că au adus puiul de leu de la o grădină zoologică privată din județul Suceava și nu aveau niciun document de proveniență. O anchetă a fost deschisă de polițiștii din județul Timiș împreună cu Garda de Me­diu Timiș, fiind aplicată o amendă de 7.700 de lei celor care au încercat să vândă puiul de leu.

“Noi am făcut un control, la soli­citarea poliției, care a identificat niște persoane care dețineau un pui de leu și intenționau să-l comercializeze. În urma controlului, am constatat că nu are ­do­cu­mente legale de proveniență, de de­ți­­nere, de transport – comercializare a acestui exemplar de leu. Am aplicat o sancțiune contra­vențională de 7.700 de lei”, a declarat, luni,  comisarul șef al Gărzii de Mediu Timiș, Alina Călușeru.

De asemenea, au fost alertate și autoritățile din județul Suceava. Astfel, luni dimineața, comisari ai Gărzii de Mediu Suceava, împreună cu polițiști, au mers în control la grădina zoologică privată de unde cei doi tineri au declarat că au luat puiul de leu, aflată în localitatea Ilișești, proprietarul fiind amendat cu 5.000 de lei.

Directorul Grădinii Zoologice din Timișoara, Adrian Bere, a declarat, luni, că puiul de leu a fost adus de către polițiști pentru a fi îngrijit de angajații instituției. Animalul are cel mult o lună și cântărește sub trei kilograme.

“Puiul de leu este la noi, l-am preluat în regim de custodie, pentru că este o anchetă pe rol referitoare la modul în care a ajuns la Timișoara. Puiul de leu nu are niciun fel de act de proveniență. Are maxim o lună de zile, este micuț, 2,8 kilograme. Din două în două ore i se dă să mănânce, bea înlocuitor de lapte pentru feline și i-am mai dat un pic de piept de pui crud, dar nu are dinți, este foarte mic”, a declarat pentru Mediafax Adrian Bere.