Doi răniţi la Valea Putnei, după ce un şofer a intrat cu maşina pe contrasens într-un camion

18/01/18 ora:6:46am

Un bărbat a pătruns cu maşina pe contrasens, lovind un camion ce circula regulamentar. Soferul şi un pasager din autoturism au fost răniţi  2 accident

La data 16 ianuarie 2018, la ora 11.40, Dumitru Aniţa, de 43 de ani, din comuna Crucea, în timp ce conducea autoturismul Audi A4 pe DN17, pe raza localităţii Valea Putnei, pe direcţia Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei, pe un sector de drum în rampă, nu a adaptat viteza într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, pe un carosabil cu porţiuni de chiciură, a pierdut controlul asupra volanului şi a intrat în remorca unui camion care circula pe sensul opus.

În urma accidentului rutier a rezultat rănirea uşoară a lui Dumitru Aniţa, diagnosticat cu „plagă superficială membru superior drept”, şi a lui Gheorghe Furcă, de 76 de ani, de comuna Crucea, pasager pe scaunul din dreapta faţă în Audi, diagnosticat cu „contuzie genunchi stâng”. Gheorghe Furcă a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Municipal Vatra Dornei, iar Dumitru Aniţa a refuzat să fie transportat la spital. Soferii au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. In acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”. (D.Z.)