Doi pakistanezi care au intrat ilegal în România au fost găsiți la Fălticeni, în mașina unui taximetrist din Suceava

15/05/19 ora:2:27am

Acesta urma să-i transporte pe cei doi de la Suceava la Iași u pakistanezii intraseră duminică în țară pe jos, din Serbia, prin județul Timiș, iar în ziua următoare au ajuns la Suceava cu o mașină. Ei au fost predați polițiștilor de la Biroul de Imigrări Suceava  

Un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției Fălticeni a oprit pentru control luni dimineață, pe str. Sucevei din localitate, un taximetru marca Dacia Logan, în zona restaurantului „E 85”. După ce conducătorul auto a fost legitimat, s-a stabilit că acesta se numește Cătălin Ț., de 54 de ani, din Suceava. În interiorul autoturismului au fost identificați doi bărbați asupra cărora nu au fost găsite ­do­cumente de identitate. Cei trei au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Fălticeni, unde s-a stabilit că cei doi pasageri identificați în autoturism sunt cetățeni pakistanezi, iar din discuțiile purtate cu aceștia în limba engleză a rezultat faptul că în seara de 12 mai au trecut fraudulos frontiera de stat a României cu Serbia, prin zona județului Timiș, pe jos, după care au fost preluați de o mașină și transportați în municipiul Suceava. Cei doi au folosit traseul Turcia-Serbia-România, având intenția de a ajunge în Austria.

În Suceava, în dimineața de 13 mai, cei doi cetățeni pakistanezi au fost preluați de o persoană cu identitate necunoscută, persoană împreună cu care s-au deplasat în zona gării din Burdujeni și care i-a ajutat să fie preluați de taximetristul Cătălin Ț., cu scopul de a fi transportați până la intrarea în municipiul Iași.

Cu ocazia audierii, taximetristul a declarat că nu cunoștea faptul că cei doi au trecut fraudulos frontiera de stat a României, urma să-i transporte până în Iași ca pe doi clienți obișnuiți, iar la destinație urma să primească de la aceștia suma de 350 lei pentru acest transport, cum s-a înțeles cu bărbatul necunoscut care le traducea celor doi cetățeni pakistanezi discuția, în limba engleză. Acesta a mai declarat faptul că nu a fost îndrumat de bărbatul neidentificat sau de către cei doi cetățeni pakistanezi să sune pe vreo persoană la telefon în momentul în care avea să ajungă cu aceștia la destinație.

Cei doi cetățeni pakistanezi au fost predați polițiștilor din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări – Biroul Imigrări Suceava. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „trecere frauduloasă a frontierei de stat”. (O.S.)