Doi oameni s-au spânzurat la sfârşitul săptămânii

23/04/18 ora:7:10am

Un bărbat din Dorneşti s-a spânzurat într-un copac din curte, iar o femeie din Udeşti de o bârnă de la acoperişul din gospodărie medicina legala

La data de 20 aprilie 2018, pe la ora 16.30, Secţia nr.3 de Poliţie Rurală Marginea a fost anunţată prin 112 despre faptul că Vasile Z., de 47 de ani, din comuna Dorneşti, a fost găsit spânzurat. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit că Vasile Z. locuia singur într-o casă Dorneşti. In după-amiazade 20 aprilie a.c., în jurul orei 16.30, bărbatul a fost găsit de vecini spânzurat într-un copac aflat în spatele casei sale, cu o sfoară din material plastic. La faţa locului s-a deplasat şi o ambulanţă, personalul medical constatând decesul acestuia.

Vasile Z. nu era cunoscut în evidenţele medicului de familie cu afecţiuni medicale. Din verificările făcute de poliţişti a mai rezultat că acesta obişnuia să consume în mod frecvent cantităţi mari de băuturi alcoolice şi nu se afla în relaţii de duşmănie cu alte persoane. Cu ocazia examinării sumare a cadavrului nu au fost găsite urme de violenţă sau alte leziuni care să creeze suspiciuni cu privire la cauza decesului.

Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Municipal Rădăuţi pentru a-i fi efectuată necropsia în vederea stabilirii cauzelor decesului. În acest caz urmează să fie făcute cercetări pentru infracţiunea de „ucidere din culpă”.

In dimineaţa de 21 aprilie 2018, la ora 09.50, poliţiştii din Ipoteşti au fost anunţaţi prin 112 despre faptul că o persoană a fost găsită spânzurată pe raza comunei Udeşti. Oamenii legii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că, la data de mai sus, în jurul orei 09.30, Maricica N., de 53 de ani, din comuna Udeşti, era acasă împreună cu soţul ei, Ioan N., şi cu Gheorghe F. care era plătit de aceştia să îi ajute la treburile din gospodărie. Femeia, care era sub tratament medicamentos antidepresiv, a mers în standola din curtea locuinţei sale, unde a legat o funie de una dintre bârnele de susţinere a acoperişului şi s-a spânzurat. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de ambulanţă care a constatat decesul Maricicăi N.

La examinarea sumară a cadavrului nu au fost găsite urme de violenţă, iar la nivelul gâtului de la urechea stângă până aproape de urechea dreaptă a fost identificat un şanţ de spânzurare de 0,7 cm lăţime. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Judeţean Suceava în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului. Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ucidere din culpă”. (D.Z.)