Doi indivizi care au furat ceasuri, bijuterii, parfumuri și telefoane în valoare de 30.000 de lei dintr-un apartament din Suceava au fost trimiși în judecată

19/07/19 ora:2:15am

Cei doi bărbați  au dat spargerea acum trei ani, intrând în ziua mare într-un apartament de la etajul V al unui bloc din Suceava.  Prada lor: 500 de lei, aproximativ 30 ceasuri de mână, diverse mărci și modele, mai multe parfumuri, trei telefoane  (două telefoane IPhone 4S și unul 5S) și bijuterii din aur  

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a doi inculpați, cercetați în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Anchetatorii au stabilit că persoana vătămată deține apartament, de aproximativ 180 mp, în municipiul Suceava. Apartamentul este locuit efectiv, persoana vătămată, depozitând în acesta obiecte de mobilier, produse cosmetice, bijuterii și sume de bani.  În cursul zilei de 25 martie 2016, în jurul orei 11.00, proprietarul a plecat de la adresa de reședință din municipiul Suceava încuiind ușa de la apartament.   În aceeași zi, după plecarea persoanei vătămate, în intervalul orar 17.00 – 17.30, inculpații, ambii din municipiul Suceava, cunoscuți cu antecedente penale, s-au deplasat cu un autoturism marca BMW seria 3 de culoare închisă, prevăzut cu numere de înmatriculare provizorii, în apropierea blocului în care locuiește persoana vătămată.

Aceștia au urcat la etajul V al imobilului și cu un obiect contondent, având lățimea de aproximativ 1,5 centimetri, au forțat ușa metalică de acces în apartamentul provocând și distrugeri peretelui în zona care se învecinează cu ușa. Inculpații au reușit să deschidă ușa și să pătrundă în interior, apoi au găsit și furat suma de 500 de lei, aproximativ 30 ceasuri de mână, diverse mărci și modele, mai multe parfumuri, trei telefoane mobile, din care două telefoane Iphone 4S și unul 5S și bijuterii din aur.

După ce au ieșit din apartamentul persoanei vătămate având asupra lor bunurile sustrase depozitate în mai multe sacoșe și se deplasau pe casa scării, spre ieșirea din bloc, inculpații au fost observați de martori în timp ce coborau scările de la etajul superior. Valoarea prejudiciului a fost evaluată la suma de 30.000 de lei, pentru marea parte a bunurilor furate, persoana vătămată prezentând documente de proveniență și fișe de achiziție.

„Fapta inculpaților care, la data de 25 martie 2016, în intervalul orar 17.00 – 17.30, inculpații au pătruns prin efracție în locuința persoanei vătămate, situată în municipiul Suceava, de unde au furat suma de 500 de lei, aproximativ 30 ceasuri de mână, diverse mărci și modele, mai multe parfumuri, trei telefoane mobile, din care două telefoane Iphone 4S și un telefon Iphone 5S și bijuterii din aur, respectiv un lănțișor din aur, cercei din aur și două inele, alte bijuterii din materiale comune, creând persoanei vătămate un prejudiciu de 30.000 lei, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de furt calificat”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Dosarul a fost înaintat, spre soluționare, Judecătoriei Suceava. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. (O.S.)