Doi frați din Şcheia, veșnic certați cu legea, au fost reținuți

15/05/19 ora:2:23am

Unul dintre ei era dat în urmărire națională și internațională și a fost prins în casa mamei lui, în cadrul unei acțiuni a Poliției. El se ascundea în hambar. Fratele lui, care era de față, a adus injurii polițiștilor și și-a instigat familia împotriva acestora. El a fost reținut pentru ultraj

Ca urmare a unor informații obținute de polițiști din care rezulta faptul că Marian-Simon B., dat în urmărire națională și internațională pentru sustragere de la executarea unui mandat de arestare preventivă, se află la locuința mamei sale, Gabriela B., situată în comuna Şcheia, s-a constituit o echipă de prindere a urmăritului formată din polițiști din cadrul SIC, ai Poliției comunale Şcheia și luptători SAS, care au încercuit zona și au pătruns în locuința femeii. Marian-Simon B. a fost descoperit ascunzându-se într-un hambar, a fost reținut și introdus în Arestul IPJ Suceava.

În timpul activității efectuate pentru prinderea urmăritului, rudele acestuia s-au manifestat agresiv verbal, încercând să împiedice identificarea persoanei urmărite, motiv pentru care au fost folosite mijloacele din dotare. În timpul acțiunii, fratele urmăritului, Ilie-Robert B., de 23 de ani, localnic, a instigat rudele și a proferat injurii. El a fost imobilizat și condus la sediul IPJ Suceava, fiind sesizat procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu privire la săvârșirea infracțiunii de „ultraj”.  În urma probatoriului administrat, față de Ilie-Robert B. s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor respective și reținerea acestuia pentru 24 de ore. (O.S.)