Thursday , March 28 2024

Doi elevi au fost prinși ieri copiind la simularea la Bac

Ambii susțineau proba obligatorie a profilului, la Istorie u este vorba despre un elev din clasa a XI-a de la Liceul Tehnologic «Oltea Doamna» din Dolhasca și unul din clasa a XII-a de la Colegiul Național «Eudoxiu Hurmuzachi» din Rădăuți. Numărul total al absenților, la această probă, a fost de 1.540 de elevi 

Simulările examenului de Bacalaureat au continuat ieri cu proba scrisă obligatorie a profilului, probă la care ar fi trebuit să participe 12.412 elevi din clasele a XI-a, a XII-a și a XIII-a. Din totalul celor înscriși, în sălile de examen din județ au fost 10.870 de elevi, dintre care 5.343 din clasa a XI-a, 5.395 din clasa a XII-a și 132 de elevi din clasa a XIII-a. Numărul absenților a fost de 1.540, cei mai mulți provenind din rândul elevilor de clasa a XII-a, și anume 759 de elevi. Au mai lipsit de la simularea examenului de Bacalaureat și 348 de elevi din clasele a XI-a și 433 din clasele a XIII-a.

Proba de ieri nu s-a desfășurat fără evenimente deosebite, doi elevi fiind eliminați din examen pentru fraudă, după cum a declarat inspectorul școlar Cezar Anuței, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Județean Suceava. Este vorba despre un elev din clasa a XI-a de la Liceul Tehnologic «Oltea Doamna» din Dolhasca și unul din clasa a XII-a de la Colegiul Național «Eudoxiu Hurmuzachi» din Rădăuți, ambii susținând proba obligatorie a profilului la Istorie. Se pare că elevii au încercat să copieze, folosindu-se de telefoanele mobile.

Simulările continuă astăzi cu proba la alegere a profilului și specializării. Rezultatele vor fi publicate pe data 29 martie.

Reamintim că obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real, respectiv îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor liceale. Subiectele vor fi elaborate pe baza conținuturilor și competențelor asociate acestora prevăzute în programa de examen pentru Bacalaureat. Elevii suceveni din anii terminali își pot evalua astfel nivelul de cunoștințe acumulate și vor putea stabili un plan după care să învețe pentru examenele finale din această vară. Notele obținute vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

 Bărbat din Dornișoara, amendat cu 5.000 de lei pentru că a fost prins transportând fără acte lemn de foc de  1.300 de lei

Miercuri, la ora 18:00, lucrătorii de poliție din cadrul SPR 15 Vatra Dornei, împreună cu …