Friday , April 19 2024

Doi bărbaţi au murit din cauza caniculei

 Ionel Daraban, în vârstă de 41 de ani, a căzut pe stradă, miercuri 22 iulie. Rezultatele necropsiei au confirmat că bărbatul a murit de insuficienţă cardio-respiratorie acută din cauza căldurii. Dumitru Serafim, în vârstă de 78 de ani, din Rădăuţi, a căzut pe stadă, ieri dimineaţă, din cauza căldurii şi nu a mai putut fi resuscitat. Peste 20  de suceveni au solicitat ajutor la Ambulanţă după ce li s-a făcut rău din cauza căldurii. Medicii suceveni au tratat leşinuri şi lipotimii, un infarct miocardic, accidente vasculare cerebrale şi crize de hipertensiune, toate cauzate de caniculă

canicula2


Temperaturile ridicate din ultimele zile au început să facă victime printre suceveni. In timp ce peste 20 de persoane au avut în ultimele două zile nevoie de asistenţă medicală în judeţ, după ce li s-a făcut rău pe stradă, pentru doi bărbaţi nu s-a mai putut face nimic, echipajele de Ambulanţă sosite la faţa locului declarând decesul.
Ionel Daraban, în vârstă de 41 de ani, din Fălticeni, s-a prăbuşit, miercuri, 22 iulie, pe stradă, făcându-i-se rău din cauza căldurii. Trecătorii au solicitat prin numărul unic de urgenţă 112 un echipaj al Ambulanţei, dar echipajul medical nu a mai putut face nimic pentru bărbatul în vârstă de 41 de ani, în ciuda eforturilor de resuscitare, iar în final au declarat decesul. Rezultatele necropsiei au confirmat bănuielile de la început. Bărbatul a murit de insuficienţă cardio-respiratorie acută din cauza temperaturilor ridicate.
Ieri, vineri, 24 iulie, în municipiul Rădăuţi, Dumitru Serafim, în vârstă de 78 de ani, a căzut pe strada Stefan cel Mare din localitate. Se pare că bărbatului i s-a făcut rău din cauza căldurii. Până la sosirea echipajului de Ambulanţă, bărbatul a decedat.
Activitatea ambulanţelor din judeţ a crescut cu aproape 30%, faţă de o perioadă obişnuită, în judeţ înregistrându-se în ultimele două zile  21 de solicitări din partea persoanelor cărora li s-a făcut rău pe stradă. Medicii suceveni au tratat leşinuri şi lipotimii, un infarct miocardic, accidente vasculare cerebrale şi crize de hipertensiune.
Pentru a se evita situaţiile de acest gen, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Urgenţă Suceava au făcut o serie de recomandări sucevenilor. Deplasările sunt recomandate  în primele ore ale dimineţii sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând  deplasarea cu repausul, în spaţii dotate cu aer condiţionat, cum ar fi magazine, spaţii publice.
“Evitaţi  aglomeraţiile,  expunerea la soare,  efortul fizic intens între orele 11.00-18.00. Purtaţi haine lejere, subţiri, deschise la culoare, pălării şi ochelari de soare. Beţi 1,5 – 2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe şi ceaiuri călduţe. Mâncaţi fructe şi legume sau iaurt. Evitaţi  băuturile ce conţin  cofeină, cum ar fi cafea, ceai, cola. Evitaţi  alimentele cu un conţinut  sporit  de  grăsimi, în special de origine animală. Nu consumaţi alcool, inclusiv bere pentru că vă deshidratează şi vă transformă într-o potenţială victimă a caniculei”, se precizează în comunicatul de presă al ISU Suceava.  Persoanele  care  suferă de  diferite  afecţiunii  îşi  vor  continua tratamentul,  conform indicaţiilor  medicului dar este  foarte util ca în  perioada caniculară să  se  consulte  medicul  curant,  în  vederea  adaptării  schemei terapeutice la condiţiile existente. (Cristina RUSTI)

Vezi si

21 de elevi de la ”Hurmuzachi”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, de la aproape toate disciplinele din planurile-cadru

”Lotul olimpicilor naționali de la CNEH cuprinde, astfel, 21 de elevi calificați la 13 discipline …