Doi bărbați au fost reținuți după ce în locuințele lor au fost găsite mai multe bunuri furate

16/01/16 ora:7:54am

Doi indivizi, de 44 și 31 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, au fost reținuți de polițiști după ce în urma unor percheziții în locuințele lor au fost găsite bunuri furate în valoare de peste 30.000 de lei 

PolitiaPolițiștii au făcut patru percheziții în localitățile Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Moldovița, la locuința lui Dănuț Ioan Dariciuc, de 44 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, la mama și bunica acestuia, pentru probarea activității infracționale privind mai multe furturi comise în perioada iunie 2015 – ianuarie 2016. Două persoane au fost reținute și introduse în arestul IPJ Suceava, fiind recuperate produse electronice, țigări, cafea și sume de bani, în valoare totală de peste 30.000 de lei.

La data de 14 ianuarie 2016, în baza mandatelor de percheziție emise de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava au făcut patru percheziții domicilare în locații ce îi aparțin lui Dariciuc, suspect de comiterea a mai multor furturi și a rudelor acestuia. Cu această ocazie, au fost găsite mai multe obiecte de uz casnic, telefoane mobile, aparatură electronică, televizoare, sisteme audio, scule electrice, bunuri pentru care suspectul nu a putut prezenta documente de proveniență și care corespund descirerilor făcute de mai multe părți vătămate. De asemenea, în curtea unei case au fost găsite două autoturisme, în interiorul cărora erau mai multe bunuri, unele recunoscute de două persoane vătămate. Totodată, cu ocazia perchezițiilor au fost găsite și mai multe pachete de țigări de contrabandă și peste 100 de kilograme de cafea, fără documente de proveniență. Polițiștii au întocmit pe numele lui Dănuț Ioan Dariciuc un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăinuire și contrabandă.

Anchetatorii au dispus extinderea și continuarea urmăririi penale pentru comiterea infracțiunii de mărturie mincinoasă și față de Ionuț – Constantin Kerth, de 31 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, care a formulat afirmații mincinoase cu privire la comiterea unor infracțiuni de furt și vânzării de bunuri. Cei doi suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind încarcerați în arestu IPJ Suceava. Ei urmau ca în cursul zilei de ieri să fie prezentați instanței de judecată cu propuneri de arestare preventivă. (D.Z.)